Vés al contingut

El programa d’acceleració BCN Health Booster, liderat pel Parc Científic de Barcelona (PCB) i l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de Barcelona Activa i la col·laboració de Biocat, tanca el primer any amb bona nota. En el 2022, les 11 companyies participants van captar 51,8 milions d’euros, impulsats principalment pel finançament públic (35,4 milions d’euros). Les principals rondes d’inversió van ser protagonitzades per Deepull amb 13 milions d’euros (que se suma a un préstec de 20 milions d’euros del Banc Europeu d’Inversions), GAT Biosciences (1,3 milions d’euros) i GAT Therapeutics (1,5 milions d’euros).

Maria Terrades, directora del Parc Científic de Barcelona (PCB), ha donat a conèixer aquestes dades en la sessió Barcelona Health Booster - One year of the acceleration engine, organitzada en el Pavelló de la BioRegió de Catalunya de BIOSPAIN 2023, l’esdeveniment de referència internacional per al sector biotecnològic que s’ha celebrat a Barcelona del 26 al 28 de setembre.

“El balanç del primer any d’activitat de la BCN Health Booster no pot ser més engrescador: les empreses accelerades han guanyat múscul financer; han fet créixer el seu equip humà; han donat més protagonisme a les dones a la seva estructura directiva; i han apostat per combinar el talent local i estranger. Ara parlem de projectes emergents, però aviat ho farem d’empreses consolidades”, ha remarcat la directora del PCB.

 

Biocat ofereix suport financer, assessorament ‘a mida’ i accés al capital

Les empreses han accedit en aquest primer any a un programa gratuït d’acompanyament empresarial de Biocat, adaptat a les seves necessitats, que ha inclòs 9 hores de formació i 176 hores de mentoria i consultoria en àrees estratègiques com ara elaboració del pla de negoci, tech-transfer, propietat intel·lectual, aspectes regulatoris, comunicació eficaç, accés al mercat, finançament i internacionalització. 

Biocat ha proporcionat suport personalitzat per tal de facilitar les relacions amb fons de finançament privat i grups farmacèutics. Durant el 2022, ha promogut més de 55 accions per impulsar la connexió de les companyies amb fons d’inversió/corporates, i ha oferit a totes les empreses de la BCN Health Booster la possibilitat de registrar-se al seu programa InvestBioRegion Portal, una plataforma de matchmaking per promoure acords de llicència, codesenvolupament i finançament entre els projectes emergents de la BioRegió i el sector privat.

La directora d’innovació i desenvolupament de negoci de Biocat, Núria Martí, ha reconegut que “aquest primer any de programa, Biocat ha aportat a les startups eines, coneixement, acompanyament personalitzat i accés a fons d’inversió internacionals que han afavorit el seu desenvolupament empresarial”. A més, ha assegurat que “al llarg dels propers dos anys, seguirem ajudant a les empreses a aconseguir el seu màxim potencial”. De les empreses que han ofert mentoria i consultoria personalitzada a les startups del programa en aquest primer any, destaquen Asebio, Asphalion, Genesis Biomed, Merk, Pons IP, Swala Ventures i Verdrags.

 

Satisfacció dels participants

Tres empreses han compartit la seva experiència durant la sessió Barcelona Health Booster - One year of the acceleration engine, celebrada el 27 de setembre durant la celebració de BIOSPAIN 2023. L’activitat ha estat conduïda per Núria Martí, directora d’innovació i desenvolupament de negoci de Biocat i ha comptat amb la participació de Mercè Frias, COO d’Ona Therapeutics, Gisela Lorente, CEO i cofundadora d’Aptadel Therapeutics i Marina Rigau, CEO i cofundadora de Mimark, qui ha aportat la seva visió i experiència personal de la participació al programa.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.