Vés al contingut

Més de 130 persones relacionades amb el sector de digital health es van reunir el 14 de març a les instal·lacions de Bayer de Sant Joan Despí per assistir al Demo Day, una jornada de cloenda de la primera edició de Grants4Apps Coworking Barcelona on les quatre start-up seleccionades pel programa van presentar els seus projectes davant d’inversors i experts en salut digital i biotecnologia.

Durant els sis mesos de treball que ha durat el programa (les empreses es van incorporar a les oficines l’octubre passat), els quatre equips d’emprenedors han rebut sessions de mentoring i coaching personalitzades en temes legals, financers, empresarials i de marketing, a més d'un espai de coworking cedit per Bayer. En l’acte del Demo Day, que va succeir una ronda de reunions one-to-one entre les start-up i diferents inversors, els emprenedors van presentar els projectes davant del públic, així com la seva evolució i grau de maduració.

Entre les quatre empreses seleccionades, Dycare ha desenvolupat un sensor per controlar i analitzar el sistema múscul-esquelètic i Hearttrack ha creat un sistema de monitorització cardiovascular per prevenir les malalties del cor que està connectat per sensors a una aplicació mòbil.

Mint Labs, que de les quatre és la que té el projecte més evolucionat, compta amb una tecnologia de ressonància magnètica per crear mapes 3D del cervell i diagnosticar precoçment malalties cerebrals. I finalment QUBIOtech treballa en un software que millora el diagnòstic per imatge de malalties neurològiques.

La jornada també va comptar amb quatre start-up convidades, totes dedicades a digital health: Exovite, que fabrica fèrules a mida impreses en 3D; Apptimiza, una app que facilita les reanimacions cardiopulmonars dels pacients; Psious, una empresa dedicada a la realitat virtual per salut mental i oncologia (recentment ha aixecat un milió d’euros) i ZeClinics, una biotecnològica que utilitza com a models animals peixos zebra en lloc de ratolins per investigar noves molècules químiques (van rebre la invitació com a mentors del programa).

Per últim, es va presentar BloodPlus, un projecte dels alumnes de 15 anys del Col·legi Montserrat de Barcelona que han inventat una aplicació per promoure la donació de sang a canvi d’entrades de cinema o descomptes en compres.

Com a participant especial del Demo Day, Eugene Borukhovich de SVP Healthcare va fer una conferència sobre intel·ligència artificial i robòtica i el seu impacte a la salut, tenint en compte totes les possibilitats que ofereixen per afrontar un envelliment saludable, el gran repte social i econòmic del segle XXI.

El Demo Day va donar per tancat el programa d’acceleració Grants4Apps Coworking que Bayer ha portat per primera vegada a Barcelona (fins ara s’havia celebrat a Alemanya) i que té com a objectiu principal donar suport a start-up innovadores en digital health.

 

Notícies relacionades:

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.