Vés al contingut

El 5 de maig a les 4 de la tarda, el Parc de Recerca UAB acull una nova jornada Lessons Learned sobre validació i prototipatge de medical devices, organitzat per BiocatCataloniaBio. Aquesta sessió, que és la segona de l’any 2016, porta per nom “Dispositius mèdics: tips&tricks per la gestió del procés de prototipatge i validació” i pretén abordar tots els temes que es tenen en compte durant el procés de desenvolupament d’un medical device.

Sota la moderació de Rosendo Garganta, CEO de Devicare, la sessió se centrarà en la fase de prototipatge d’un medical device i les especificacions del producte als requisits del mercat abans de dur a terme inversions importants en fases posteriors com la d’industrialització i fabricació.

Des que es genera la idea fins que arriba al mercat, cal definir els requisits funcionals, el disseny, la verificació tècnica i clínica, la gestió de la qualitat i dels riscos, els assumptes reguladors, l’estratègia de patents i el fundraising, entre d’altres.

Els diferents participants a la sessió donaran llum a tots aquests elements fonamentals en el sector dels medical devices. La taula rodona comptarà amb Markus Wilhelms, CEO i cofundador d’usMIMA, que ha desenvolupat una solució no farmacològica i no invasiva contra l’estrenyiment crònic (MOWOOT) sorgida del màster d·HEALTH Barcelona, una iniciativa de Biocat. Wilhelms donarà un punt de vista early-stage i parlarà sobre els reptes de desenvolupar el primer producte, ja que usMIMA acaba de llançar el seu primer dispositiu, un cinturó que imita els massatges dels terapeutes per tractar l’estrenyiment crònic.

La Lessons Learned també comptarà amb Eduard García, director de RA&QA de NEOS Surgery i Jaume Amat, CEO d’Specipig, una empresa que està creant una nova línia genètica de porcs nans per fer investigació biomèdica i que recentment ha aixecat 545.000 euros amb la incorporació d’inversors en l’àmbit farmacèutic.

Completen la taula d’speakers Toni Miró, soci fundador i CEO de Linking Innovations i director de R+D de Phi Med EUROPE –que parlarà sobre com convertir la idea en producte i la necessitat de fer aquest camí acompanyat– i María Bascuñana, Business Development Manager d’Iberia Medical Devices (BSI Group).

Com a novetat, la jornada del 5 de maig tindrà lloc al Parc de Recerca UAB enlloc del Parc Científic de Barcelona com és habitual, per l’interès com a institució que dinamitza i promou la transferència de coneixement dels grups d’investigació a les empreses.

 

PDF iconConsulta el programa complet

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.