Vés al contingut

Redacció

L'Hospital Clínic de Barcelona presentarà, el dia 14 de juny de 2012, una plataforma per al registre de dades i treball col·laboratiu en comunitats virtuals d’àmbit biomèdic adreçada als investigadors. "La novetat és que es tracta d'un model de base de dades basat en la representació del coneixement en forma d'ontologies seguint un llenguatge estàndard i programari lliure", explica el Dr. Xavier Pastor, cap d'Informàtica Mèdica del Clínic. La plataforma, que s'ha registrat amb la marca OntoCRF (Onto Clinical Research Forms), ja s'utilitza en diversos projectes de recerca clínica. L'empresa que la comercialitza és Setting Consultoria, especialitzada en TIC.

La presentació conceptual d'OntoCRF anirà a càrrec del Dr. Raimundo Lozano, Informàtica Mèdica de l'Hospital Clínic. Tot seguit s'exposaran tres experiències d'usuaris: Recollida de dades de recerca clínica distribuïda en malalties hepàtiques, a càrrec de la Dra. Susana Seijó, investigadora de la Fundació Clínic per la Recerca Biomèdica; CAPS registry (Catasthrophic AntiPhospholipidic Syndrome), de la mà del Dr. Ricard Cervera, del Departament de Malalties Autoimmunes i Sistemàtiques de l'Hospital Clínic; i Formularis d'avaluació de personalitat, amb el Dr. Fernando Gutiérrez, del Departament de Psicologia del mateix hospital.

Programa

Inscripció

Data: 14 de juny de 2012
Hora: d'11 h a 13.15 h
Lloc: Hospital Clínic de Barcelona • Sala d’actes Farreras Valentí • C/ Villarroel 170, Escales 9-11, 3a planta • Barcelona

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.