Vés al contingut

Redacció

L’Institut Català de Finances (ICF) ha presentat avui el nou fons de capital risc Capital MAB, FCR per dinamitzar la presència de les empreses catalanes en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB). El capital compromès inicialment és de 10 milions d'euros, que es destinaran a cofinançar, juntament amb altres inversors, la sortida a borsa de les companyies que decideixin cotitzar en el MAB o les ampliacions de capital de les que ja hi estiguin operant. Concretament, el fons cobrirà fins al 20% de la captació de capital, amb un màxim d'un milió d'euros.

La presentació ha tingut lloc a la Borsa de Barcelona i ha comptat amb la participació del secretari d'Economia i Finances, Albert Carreras; el conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà; el president del MAB, Antoni Giralt, i el director de Capital MAB, FCR, Emili Gómez.
 
Amb la constitució d’aquest fons, l’ICF i el MAB esperen generar confiança entre els operadors i facilitar la captació de capital, per tal que les companyies amb un elevat potencial de creixement puguin millorar la seva posició competitiva al mercat. Al marge del seu recolzament com a inversor institucional, l'ICF també donarà suport a la direcció de les empreses en els aspectes financers i posarà a la seva disposició una xarxa de contactes nacionals i internacionals. La gestió de Capital MAB, FCR correspondrà a ICF Capital, la gestora de capital risc d’ICF Holding.
 
La creació d'aquest instrument és una iniciativa pionera a l’Estat espanyol, ja que, tot i que algunes autonomies ofereixen ajuts a les empreses que decideixen cotitzar o incentius fiscals als inversors que adquireixen accions de companyies presents al MAB, fins ara mai no s’havia constituït un fons que financés directament sortides o ampliacions de capital al Mercat Alternatiu.

Actualment, hi ha 18 empreses espanyoles cotitzant en el MAB, cinc de l'àmbit biotecnològic i farmacèutic. L'única biotecnològica amb seu a Catalunya és AB-Biotics, que va entrar-hi el juliol de 2010.

Avui a les 18 h se celebra a la Borsa de Barcelona la jornada MAB: com finançar eficaçment el creixement de les empreses biotecnològiques.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.