Vés al contingut

REDACCIÓ

La Comissió Europea ha aprovat la proposta d'agenda estratègica d'innovació (SIA, per les sigles en anglès) de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) per al període de 2014 a 2020, que ara haurà de ser ratificada pel Consell i el Parlament Europeu. L'objectiu de la SIA és millorar significativament l'impacte de l'IET a tot Europa a través de la creació de hubs d'innovació i de la integració del triangle del coneixement —educació superior, recerca i innovació— amb l'empreneodria. L'IET va presentar la seva proposta de SIA a la CE el juliol passat.

Paral·lelament, tal i com avançava Biocat en aquest web el passat 2 de desembre, la Comissió ha assignat un pressupost de 2.800 milions d'euros a l'IET (3.200 milions tenint en compte la inflació prevista) que li permetran consolidar les tres comunitats de coneixement i innovació (KIC) actuals —Climate-KIC (mitigació i adaptació al canvi climàtic), EIT ICT Labs (societat de la informació i de la comunicació) i KIC InnoEnergy (energies sostenibles)— i llançar noves KIC. Aquest pressupost forma part del programa marc europeu Horizon 2020, que es debatrà en el Consell i el Parlament Europeu el proper 2013 perquè els programes de finançament puguin entrar en vigor el 2014.

La SIA té previst crear noves KIC en dues onades. La primera, el 2014, abordarà com a temes la innovació per a una vida saludable i l'envelliment actiu, food4future (cadena de subministrament sostenible d'aliments) i les matèries primeres (explotació sostenible, extracció, processament, reciclatge i la substitució de matèries primeres). La segona onada de KIC es realitzarà el 2018 i se centrarà en la fabricació de valor afegit (desenvolupament més competitiu, sostenible i respectuós del medi ambient en els processos de fabricació); societats intel·ligents i segures (abordar les escletxes de seguretat d'Europa a través del desenvolupament i implantació de solucions TIC innovadores) i la mobilitat urbana.

Biocat, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol, impulsa i coordina la candidatura de Catalunya per liderar una futura KIC en salut/ciències de la vida. Aquest lideratge és un projecte estratègic clau per a la BioRegió, ja que permetrà posicionar Barcelona al centre d’una aliança europea de coneixement i emprenedoria amb possibilitats clares de reforçar la projecció internacional de la ciutat i impulsar l’economia catalana. En aquest sentit, Biocat està posant en marxa iniciatives en els àmbits de la formació, la transferència tecnològica i la valorització de la recerca i està identificant projectes que promouen la col·laboració entre agents públics i privats, així com socis potencials per crear aliances i assegurar l’èxit de la candidatura de la futura KIC.

Descarrega el fulletó

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.