Vés al contingut

REDACCIÓ

Durant tres dies, del 24 al 26 de novembre de 2011, l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i el Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EMBL) impartiran un curs de formació en biologia cel·lular a 24 professors de secundària de l'àrea de Barcelona amb l'objectiu de donar-los suport en l'ensenyament de les ciències.

L'EMBL és una de les entitats amb més recorregut en l'ensenyament de les ciències a Europa, i cada any tria un país de la Unió Europea on promoure aquests tallers i fer-los en coordinació amb una institució de recerca local.

Basat en la recerca biomèdica usant el model de la mosca Drosophila melanogaster, el curs du per títol Al Vol i abordarà diversos temes propis del currículum dels nens més grans de 12 anys: la mitosi, la mort cel·lular, les malalties genètiques i l'ètica en l'experimentació amb animals. Durant el taller, científics i professors treballaran junts per desenvolupar i perfeccionar els materials i recursos que podran utilitzar després a les aules. També es procurarà que els dos col·lectius estableixin rutes de comunicació duradores i xarxes que serveixin de recurs educatiu un cop acabi el taller.

Aquesta iniciativa és una bona oportunitat per reunir científics d'un dels centres de recerca més importants de l'Estat espanyol —recentment ha rebut el distintiu de Centre d'Excel·lència Severo Ochoa del Ministeri de Ciència i Innovació— i professors dels instituts catalans. "Si volem una societat formada i capaç de generar riquesa, crítica i conscient del valor de la ciència, hem d'impulsar projectes que incideixin en l'educació dels nostres joves", diu Joan Guinovart, director de l'IRB Barcelona. El propòsit del centre és oferir anualment un taller per a professors de secundària.

El curs comptabilitzarà com a 20 hores de formació acreditada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.