Vés al contingut

Redacció

Aquilón CyL —especialitzada en el desenvolupament i comercialització de productes innovadors alternatius als antibiòtics, que evitin les infeccions o mitiguin els seus efectes, i prebiòtics i probiòtics que millorin les defenses naturals dels animals—, ha tancat la primera ampliació de capital per 2 milions d'euros. La biotecnològica es va crear el març passat com a resultat d'un projecte concebut i liderat per la consultora Janus Developments, ubicada al Parc Científic de Barcelona (PCB), a partir de tecnologies generades per investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Lleó.

La ronda de finançament ha estat liderada pels promotors del projecte empresarial, investigadors de la Universitat de Lleó i directius de Janus Developments, i també hi ha participat la societat de capital risc Clave Mayor mitjançant el seu fons tecnològic Seguranza (participat per la Conselleria d'Economia i Ocupació de la Junta de Castella i Lleó). La Fundació Genoma España, amb el seu programa InnoCash, hi ha aportat 430.000 euros amb un préstec participatiu.

Amb aquests recursos, Aquilón completarà el desenvolupament de tres projectes que són la base fundacional de l'empresa. Els dos primers s'han desenvolupat a partir d'investigacions realitzades a la Universitat de Lleó: una vacuna contra la disenteria porcina i un producte probiòtic dirigit a substituir l'ús d'antibiòtics per combatre problemes digestius durant la fase de lactància del porcí. El tercer projecte és una vacuna per a malalties respiratòries basada en una tecnologia desenvolupada i patentada per la UAB, els drets d'explotació de la qual van ser adquirits per Janus el 2010.

En opinió de Lluís Ruíz-Ávila, conseller delegat de Janus Developments i president d'Aquilón, el tancament de l'ampliació de capital "en un moment tan difícil com l'actual és un símptoma clar de la solidesa del projecte empresarial, i de l'enorme font d'oportunitats que representa la recerca acadèmica a Espanya, tant en el camp veterinari com biomèdic en general".

Coincidint amb la signatura de l'ampliació de capital es va constituir el primer Consell d'Administració d'Aquilón, integrat per representants de Janus Developments, de la Universitat de Lleó i de Seguranza.

L'empresa preveu que els seus productes es comencin a comercialitzar a escala global a partir de 2015-2016.

Més informació en el web del PCB.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.