Vés al contingut

REDACCIÓ

El sincrotró ALBA (CELLS) de Cerdanyola del Vallès ja està preparat per funcionar de forma rutinària i començar a acollir els primers investigadors que han de treballar amb la llum produïda per aquesta infraestructura. Això és el que van anunciar ahir a la tarda el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia.

L’ALBA, el primer accelerador de partícules de l’Estat espanyol, va aconseguir el març passat generar per primer cop lum a partir de feixos d’electrons, fet que suposa un pas fonamental cap a l’inici de les investigacions amb aquesta tecnologia punta.
 
El conseller Mas-Colell i la ministra Garmendia van fer un recorregut per l’edifici del sincrotró, que acull l’accelerador de partícules i set laboratoris experimentals. Després de la visita, Mas-Colell va presidir la primera reunió del Consell Rector de l'ALBA des de que va ser nomenat conseller, on també hi va participar la ministra en qualitat de vicepresidenta. A la reunió es va definir el calendari d'hores de funcionament del sincrotró per tal de potenciar-ne l'eficiència i satisfer la demanda de llum.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.