Vés al contingut

La biotecnològica catalana Mind the Byte preveu facturar 1,2 milions d’euros el 2020 al mercat japonès. Tot i que fins ara no hi tenia presència comercial, això serà possible gràcies a l’acord de distribució que acaba de tancar amb l’empresa nipona Filgen arran d’una missió empresarial organitzada per ACCIÓ i Biocat (a través de bioXclusters+) on hi ha participat juntament amb sis empreses catalanes més.

Mind the Byte, que es dedica al disseny computacional de fàrmacs a través de big data i machine learning, va començar els primers contactes amb Filgen el 2015 durant una missió d’ACCIÓ. Aquesta setmana, durant la BioJapan de Yokohama –la fira més important a l’Àsia en l’àmbit de la biotecnologia– ha pogut tancar l’acord i formalitzar l’entrada al mercat nipó.

“És la tercera vegada que viatgem al Japó, i les entrevistes que hem tingut aquesta setmana demostren que la perseverança i la confiança són claus, no tenen res a veure amb la primera aproximació de fa un any i mig”, destaca el fundador i conseller delegat de l’empresa, Alfons Nonell-Canals. El responsable de l’empresa celebra aquesta nova fita perquè considera que el Japó és un país clau en el seu sector. “El mercat global de bioinformàtica al Japó preveu un creixement del 21% fins al 2020”, afirma.

Mind the Byte ha participat a la BioJapan a través d’un estand d’ACCIÓ i Biocat que també acollia les empreses catalanes RubióSalvatLeukos BiotechAbility PharmaThrombotargets i ZeClinics. Es calcula que a l’edició d’enguany hi han assistit 15.000 professionals, directius d’empreses i científics que han mantingut més de 8.000 reunions. Les empreses catalanes han aprofitat el viatge per visitar també la regió d’Osaka, que compta amb un dels principals hubs de la indústria farmacèutica i biotecnològica.

Atès que el Japó és el segon mercat farmacèutic del món i líder en importacions del sector de la biotecnologia, l’objectiu d’aquesta missió era que les empreses iniciessin o consolidessin la seva presència al país. Segons l’Informe Biocat 2015, Japó figura al top ten de mercats prioritaris per a les empreses catalanes de ciències de la vida i de la salut, juntament amb Estats Units, Alemanya, Regne Unit, Espanya, Itàlia, França, Mèxic, Brasil i Xina.

 

Notícies relacionades:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.