Vés al contingut

Després de tancar una ronda de finançament de 19,4 milions d’euros, la biotecnològica del Parc TecnoCampus de Mataró Minoryx Therapeutics ha nombrat el Dr. Khalid Islam president del consell d’administració en substitució del Dr. Nigel Ten Fleming. El Dr. Islam té 27 anys d’experiència en el sector i va ser president i CEO de Gentium SpA de 2009 a 2014. Sota la seva direcció, aquesta empresa va superar la situació deficitària i va esdevenir una societat rentable amb flux positiu. A més, es va fusionar amb Jazz Pharmaceuticals per 1.000 milions de dòlars.

“La seva àmplia experiència en la gestió d’empreses innovadores en el descobriment i desenvolupament de medicaments serà de gran importància per futurs èxits de Minoryx”, valora el CEO i cofundador de l’empresa, Marc Martinell. Per la seva banda, el Dr. Khalid Islam també expressa el seu entusiasme per emprendre el projecte. “El 2016 és un any important per Minoryx en la mesura que avançarem amb els assajos clínics del nostre principal candidat MIN-102”, comenta.

Quan Minoryx va aconseguir el finançament del passat octubre també va incorporar tres nous membres al consell d’administració: Laia Crespo de Ysios Capital, Thierry Laugel de Kurma Partners i Monique Schiersing de Roche Venture Fund. 

L’empresa, especialitzada en el desenvolupament de fàrmacs per a malalties minoritàries sense tractament, treballa en un candidat per combatre la malaltia neurodegenerativa adrenoleucodistrofia (X-ALD) lligada al cromosoma X. El següent pas que vol fer la biotech és portar aquest candidat, conegut com a MIN-102, a l’etapa clínica. Paral·lelament, vol completar la validació de SEE-Tx, una plataforma de descobriments de medicaments amb una tecnologia que permet identificar una nova generació de xaperones farmacològiques.

Més informació a la nota de premsa.

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.