Vés al contingut

REDACCIÓ

La doctora Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, és la convidada al Figueres Tribuna Oberta que es farà avui al vespre a l'Escola d'Hostaleria de l'Empordà. Aquesta és la vuitena edició del sopar-col·loqui que reuneix als màxims representants de l'àmbit socioeconòmic i empresarial de l'Alt Empordà.

Vendrell parlarà de la biotecnologia i la biomedicina com a sector de futur per a Catalunya, i també de les diferents iniciatives que està liderant Biocat com a organització que dinamitza i promou la BioRegió de Catalunya a nivell internacional perquè sigui un sector estratègic per al país. Al llarg de la xerrada d’avui, es discutiran les oportunitats que genera la biotecnologia i com pot generar creixement a llarg termini i el paper que una ciutat com Figueres pot jugar en el context de la BioRegió.

"Ens trobem davant un moment únic per afavorir el canvi de model econòmic i de replantejar-nos el nostre sistema productiu. Els motors clàssics de la nostra economia fan aigües i inversors, financers i emprenedors giren el cap cap a nous nínxols d’oportunitat. Ara més que mai hem d’apostar clarament per una economia basada en el coneixement", explica Montserrat Vendrell.

El sector biotecnològic i biomèdic és el paradigma de tot això: un sector plenament tecnològic, basat en la recerca i la innovació constant, i amb un impacte directe en el benestar dels ciutadans. Catalunya ha fet una aposta per la biomedicina que ha portat els nostres centres i hospitals a ser capdavanters en l’escenari internacional. Per a la directora general de Biocat, "centres de recerca i universitats, parcs científics i hospitals, empreses, inversors i emprenedors, i al seu costat el govern, tenen una missió conjunta que ha de ser coordinada i sostinguda".

Lloc: Escola d'Hostaleria de l'Empordà • Polígon Empordà Internacional, s/n •  Vilamallla
Hora: 21h
Reserves: Tel. 972 03 22 23

Entrevista a Montserrat Vendrell: "La inversió en recerca ha de continuar creixent"
(Setmanari de l'Alt Empordà, 25/1/2011)

Montserrat Vendrell ha inaugurat Tribuna Oberta 2011 a Figueres
(Tramuntana TV, 30/1/2011)

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.