Vés al contingut

Barcelona va acollir el passat 11 de juliol la primera final del programa d’acceleració IMAGINE IF!, un programa a nivell global pensat per donar suport a projectes emprenedors de base científica que puguin tenir un impacte significatiu en la millora de la salut humana o animal que se celebra en diferents ciutats europees.

L’edició de Barcelona, organitzada per IQS Tech Factory de l’Institut Químic de Sarrià i Innovation Forum Barcelona, va escollir com a finalista la start-up New Born Solutions, que va presentar Neosonics, un dispositiu mèdic no invasiu per la prevenció de la meningitis infantil.

L’acte, que es va celebrar al Mobile World Center, va reunir unes 120 persones i va acollir les presentacions dels 10 equips prèviament seleccionats durant la fase inicial el mes de juny, entre els quals hi havia MOWoOTstart-up sorgida del màster d·HEALTH Barcelona, una iniciativa de Biocat–, que ha quedat segon classificat.

El dispositiu Neosonics de New Born Solutions redueix la necessitat de fer puncions lumbars als nounats i la seva tecnologia permet al pediatra detectar, a través del recompte de glòbuls blancs amb ultrasons, si l’infant té meningitis o no. L’equip treballa per donar una alternativa a països en vies de desenvolupament que tenen un accés més limitat a les tècniques com les puncions lumbars i la posterior anàlisi de resultats, amb cost elevat.

New Born Solutions representarà Barcelona a la final de Cambridge, on es farà la següent fase d’acceleració del programa, la Innovation Forum – Leaders Conference, el 22 de setembre. Allà competiran 10 equips seleccionats per 10 ciutats europees entre les quals hi ha –per primer any– Barcelona. Els projectes es donaran a conèixer davant d’experts internacionals del sector industrial, acadèmic i governamental i opten a guanyar 30.000 lliures esterlines per seguir desenvolupant la seva idea i el seu negoci.

La conferència se centra en la innovació d’indústries tecnològiques de l’àmbit farmacèutic, biotecnològic i de les anomenades tecnologies netes. Paral·lelament, els 10 finalistes també rebran assessorament per convertir la seva idea en un projecte empresarial des del 23 de setembre fins el 20 de desembre i podran participar a la Conferència d’Inversors que celebra Cambridge el gener de 2017.

Com a segons classificats de la final barcelonesa, MOWoOT i iBreve (que presenta una nova tecnologia per controlar l’estrès) competiran amb els altres segons classificats de la resta de ciutats europees i hauran de presentar un vídeo explicatiu de la seva idea i el pla de negoci per optar a participar a la Innovation Forum – Leaders Conference.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.