Vés al contingut

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), Barcelona Activa, Biocat i ESADE BAN van celebrar el 30 de novembre el 20è Fòrum d’Inversió Healthcare per posar en contacte inversors amb emprenedors i empreses start-up que tenen projectes innovadors dins del sector salut. En concret, en aquesta edició es van presentar 32 empreses de les quals 9 van ser seleccionades per exposar el seu projecte davant dels inversors: Sagetis Biotech, Oncokids Biosciences, GoodGut, ADmit Therapeutics, Molomics, TBIOM, CreatSens Health, ConquerX i Vaxdyn. Aquestes empreses busquen finançament d’entre 300.000 euros i 5,6 milions.

Des de la seva creació, l’any 2009, els Fòrums d’Inversió Healthcare s’han consolidat com una trobada de referència en l’ecosistema biomèdic català, tot promovent la innovació i l’emprenedoria. Des de la primera edició, més de 560 empreses han sol·licitat finançament a través dels Fòrums d’Inversió Healthcare, de les quals 179 han exposat els seus projectes davant de la comunitat inversora.

En total, les empreses participants en aquests fòrums han aixecat, de manera directa o indirecta, una inversió total de 40 milions d’euros. A banda, cal comptabilitzar la ronda més gran aixecada per una empresa biotec catalana, Minoryx Therapeutics (que va participar en el Fòrum l’any 2012) amb 19,4 milions d’euros, l’any 2015.

Durant la trobada es va projectar un vídeo amb els casos d'èxit de 4 emprenedors que han aconseguit aixecar importants rondes de finançament després del seu pas pel Fòrum: Iproteos, Mind the Byte, Peptomyc i Cebiotex.

El 20è Fòrum d’Inversió Healthcare va comptar amb la intervenció amb representants del sector i del món de l’emprenedoria com Albert Barberà, President de la Comissió delegada de Biocat i Director General de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat; Lluís Pareras, Director de Healthequity i Gerent de l’Àrea d’Innovació del CoMB; Lorenzo Di Pietro, Director Executiu d’Emprenedoria, Empresa i Innovació de Barcelona Activa; Fernando Zallo, Director d'ESADE BAN; Joan Carles Rovira, Director General d’ICF; o Marc Martinell, CEO de Minoryx Therapeutics.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.