Vés al contingut

REDACCIÓ

Biocat i l’escola d’emprenedoria danesa KaosPilot han signat un acord de col·laboració dins el marc de Moebio, una iniciativa innovadora d'educació superior impulsada per Biocat per promoure l'emprenedoria en el sector de la biosalut a Europa, i que compta amb el patrocini de Ciemat (MINECO).

Moebio és un dels projectes clau de la candidatura de Biocat per coordinar una futura comunitat d’innovació i coneixement (KIC) en salut de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET).

Per desenvolupar aquesta oferta formativa en les interfases entre la ciència, la tecnologia i la gestió empresarial, Biocat ha establert aliances amb diferents institucions de prestigi europees i nord-americanes. En el cas de KaosPilot, és molt interessant perquè l’escola té un enfoc diferent en la formació d’emprenedors amb l’objectiu de crear un canvi social positiu a través del creixement personal i professional. El seu director, Christer Windeløw-Lidzélius, el defineix com “un centre on les persones creatives i les que volen provocar canvis socials poden desenvolupar els seus coneixements, habilitats i actituds per fer realitat les seves idees”.

L’acord entre les dues entitats, permetrà a Biocat contrastar la seva proposta innovadora amb l’experiència de més de 20 anys de KaosPilot. L'objectiu és formar emprenedors amb mentalitat oberta, capaços de transformar les seves organitzacions i enfrontar els veritables problemes i reptes socials per construir la societat del futur.

Segons Biocat, “es pretén crear espais de coneixement on compartir idees, experiències i know-how i on els participants aprenen desenvolupant conjuntament projectes reals (learning by doing)”.  Estem, doncs, davant d’una proposta trencadora, basada en l’excel·lència, i de valor afegit, on l’intercanvi d’experiències i la creativitat són la base per ensenyar i aprendre. 

L’octubre, el Ministeri d’Educació del Govern espanyol va atorgar una subvenció de 150.000 euros per al programa d’innovació en biodisseny de Moebio, a través del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona.

Biocat preveu que l’oferta formativa de Moebio es posi en marxa durant el 2012.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.