Vés al contingut

ACC1Ó -l'agència de suport per a la competitivitat de l'empresa catalana adscrita al Departament d'Innovació Universitats i Empresa de la Generalitat- ha obert la convocatòria d'ajuts 2010 en l'àmbit de la internacionalització, la innovació i la gestió i estratègia empresarial. En total, hi al voltant de 40 línies de subvencions per a empreses i entitats.

Els ajuts a la innovació estan enfocats a impulsar la realització de projectes d’R+D i el creixement de les empreses de base tecnològica. Algunes línies d'ajuts són especialment interessants per a les empreses i entitats del sector biotecnològic, biomèdic i de tecnologies mèdiques:

Empreses:

  • Eranet R+D: Eurotransbio i Manunet: ajuts per incentivar la participació d'agents catalans a les convocatòries Eranet dels projectes Eurotransbio i Manunet, amb una despesa mínima subvencionable de 150.000 euros.
  • VII Programa Marc R+D: ajuts per a la presentació de projectes d’R+D al 7è Programa Marc de la UE 2007-2013, duts a terme conjuntament per empreses i organismes de recerca.
  • Línia Pols d'Innovació: finançament destinat a fomentar l’atracció d’empreses als parcs científics, tecnològics, d’innovació o polígons industrials especialitzats.
  • Línia Empreses Base Tecnològica: finançament per consolidar noves empreses de base tecnològica.
  • Nuclis cooperatius R+D: ajut per a projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental que realitzin agrupacions d’empreses (mínim tres), amb la subcontractació de centres de recerca o centres tecnològics.

Entitats (centres tecnològics, instituts de recerca, etc.):

  • Plans d'actuació d’agents tecnològics: ajut per incentivar els plans d’actuació d'activitats d'R+D d’agents tecnològics.

D'altra banda, els ajuts a la internacionalització recolzen les fases de l'activitat internacional des de la iniciació, expansió, passant per la consolidació. Els ajuts a la gestió i i l'estratègia empresarial dónen suport al creixement de les empreses catalanes.

També hi ha beques per a joves titulats que vulguin fer pràctiques empresarials a l'estranger.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.