Vés al contingut

 

Biocat ha obert la convocatòria per participar a la 4a edició de CRAASH Barcelona, el programa d’acceleració que ajuda investigadors i emprenedors a llançar al mercat innovacions en l’àmbit healthtech de la mà de l’acceleradora  CIMIT (Boston).

El programa, amb un format híbrid que combina sessions presencials amb virtuals, s’adreça enguany de forma exclusiva a projectes sorgits de centres i instituts de recerca, universitats o impulsats per un emprenedor/a establert (o vinculat) a la BioRegió que estiguin relacionats amb l’àmbit dels dispositius mèdics, diagnòstic o de digital health.

Els projectes seleccionats estaran guiats per mentors experts d’arreu d’Europa i del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món, que ha impulsat més de 1000 projectes en 20 anys. Els projectes validaran les seves tecnologies i com encaixen en el mercat d’alguns dels ecosistemes sanitaris més importants d’Estats Units (Boston) i Europa (Barcelona i altres ciutats europees). 

El programa s’adreça a projectes amb un TRL 3-6 (prova de concepte/ assajos clínics inicials). Les empreses ja constituïdes també poden presentar la seva candidatura si es troben en fase de cerca d’una aplicació en salut per la seva tecnologia i/o cercar/validar el seu model de negoci.

Del laboratori al mercat 

El programa s’iniciarà aquest mes de setembre i s’allargarà durant tres mesos fins el desembre, moment en què els participants viatjaran a Boston per poder interactuar amb un dels ecosistemes de ciències de la vida més potents del món. De fet, la interacció amb l’ecosistema de ciències de la vida d’aquesta ciutat americana és un dels beneficis més significatius de CRAASH Barcelona.

El programa es divideix en tres fases: 

  • Primera fase: els equips aprendran a validar el seu model de negoci a través de interaccions amb stakeholders rellevants i la metodologia Lean startup. A més, treballaran el seu pitch per inversors i també tindran l’oportunitat d’establir connexions amb altres empreses de salut europees de primer nivell. Aquesta fase combinarà el format presencial i el format online.

  • Segona fase: permetrà als participants capbussar-se en els ecosistemes català, espanyol i holandès de salut i ciències de la vida i podran conèixer de primera mà els seus principals agents. De nou, serà una combinació entre el format presencial i virtual. 

  • Tercera fase: els equips viatjaran a Boston (sempre i quan les mesures covid ho permetin)  per forjar connexions i presentar els seus projectes a la comunitat inversora de la regió. 

Testimonis: com ha ajudat CRAASH a llançar al mercat altres projectes

Aquesta és la 4a edició de CRAASH Barcelona, pel qual han passat fins ara 29 projectes. Un d’ells és ABLE Human Motion, un exoesquelet robòtic lleuger que ajuda a caminar a pacients amb lesió medul·lar per afavorir la seva rehabilitació. Alfons Carnicero, cofundador del projecte, explica en aquesta entrevista com van acabar de perfeccionar el seu model de negoci gràcies al programa. 

“Vam fer més de 100 entrevistes amb tots els grups d'interès implicats en el producte, des de pacients fins a metges, la qual cosa ens va ajudar a millorar  el producte i crear una proposta de valor convincent per a cadascun. Sempre sota l’assessorament d’experts que ens han ajudat en àmbits com la regulació, els models de negoci o les finances. “CRAASH Barcelona ens va ajudar a madurar el projecte en molt poc temps”, explica Carnicero.

De fet, ABLE va acabar evolucionant el seu projecte i, en acabar el programa, van tancar una ronda de finançament que els hi va permetre acabar d’evolucionar la tecnologia de l’exosquelet per a paraplegia. 

Un altre projecte que ha passat per CRAASH Barcelona és Flomics. “El programa ens va ajudar a comprendre el mercat al que estàvem entrant, a identificar tots els players i a definir la proposta de valor necessària per a cadascun d'ells. Dins del projecte vam canviar completament el nostre posicionament. També ens va proporcionar contactes que ens van facilitar la nostra entrada en el sector. Gràcies a tot això, creiem que estem un pas més a prop de l'èxit”, explica João Curado, fundador de Flomics, en aquesta entrevista

Regístra't a CRAASH Barcelona 2021:

> Recorda que la convocatòria per participar-hi està oberta fins el 15 de juny a la pàgina web: www.craashbarcelona.org.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.