Vés al contingut

Des del 2 de juny fins al 29 de juliol de 2016, tots els científics i experts reconeguts que treballin en l’àmbit de les ciències de la vida d’entitats de recerca de Catalunya poden presentar propostes per al programa B·Debate de l’any vinent. El comitè científic de B·Debate avaluarà l’excel·lència científica de cada una de les propostes presentades i, d’acord amb els criteris de selecció establerts, n'escollirà entre 8 i 10 per formar part del programa de 2017. Es valorarà tant el potencial impacte científic com l'interès social dels debats.

Les activitats que configuren el programa anual d’activitats de B·Debate s’han d’alinear amb la missió, la visió i els valors que identifiquen el centre. Les activitats seleccionades han de destacar per les temàtiques avançades i les àrees científiques que tractin i també comptar amb un l’alt grau de participació d’experts internacionals i del país com a ponents. A més, es tindrà en compte la inclusió d’activitats transversals de suport a la recerca, així com de difusió de les conclusions del debat. 

B·Debate, iniciativa de Biocat i l'Obra Social “la Caixa”, té l’objectiu d’impulsar trobades internacionals d’alt nivell científic per promoure el debat, la col·laboració i l’intercanvi obert d’idees i coneixements entre experts i entitats de reconegut prestigi nacional i internacional. Per cada activitat, B·Debate compta amb la col·laboració d’un partner que n’exerceix la direcció científica.

Des de la seva posada en marxa al 2009, B·Debate ha organitzat més de 50 activitats en col·laboració amb 200 centres de recerca, en els quals han participat més de 1.200 ponents i uns 7.200 assistents.

 

Consulta aquí les bases de la convocatòria B·Debate 2017

 

Programa B·Debate 2016

La primera jornada del programa de debats 2016 va tenir lloc a l'abril i va tractar sobre la resistència terapèutica al càncer. A finals d’aquest mes tindrà lloc el segon debat, centrat en el microbioma humà. La resta de temes, centrats en ceguera, epigenètica, proteostasis, intel·ligència artifical i molt més, tindran lloc durant el segon semestre de l'any.

De cada una de les jornades s’elaboren sinopsis que resumeixen els temes principals de debat i que es troben disponibles online

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.