Vés al contingut

La startup biotecnològica Ona Therapeutics ha tancat una ronda d’inversió sèrie A de 30 milions d’euros per portar a fase clínica un nou medicament biològic contra el càncer metastàtic. L’operació, que ha comptat amb la participació dels fons catalans Asabys Partners, Alta Life Sciences i Ysios Capital, el belga Fund+ i el francès Bpifrance – Innobio 2, és la ronda de sèrie A més gran tancada per una startup del sector de ciències de la vida i de la salut a Espanya.

Ona Therapeutics, amb seu al Parc Científic de Barcelona, va ser fundada el 2019 per l'IRB Barcelona, ICREA i els investigadors Salvador Aznar-Benitah i Valerie Vanhooren. Amb aquesta injecció de capital, la companyia cobreix les necessitats financeres per completar el desenvolupament preclínic del seu medicament biològic i iniciar els primers estudis en pacients amb càncer metastàtic l’any 2023.

Els inversors han destacat el potencial del nou tractament per a pacients que fins al moment tenen “opcions de recuperació extremadament limitades” i que l’èxit de la ronda “és un exemple de com les companyies s'estan construint en els darrers anys amb una visió totalment orientada cap al benefici del pacient”.

 

Bloquejar la metabolització de greixos

El medicament en desenvolupament d’Ona Therapeutics es basa en els resultats publicats per Aznar-Benitah l’any 2017 a la revista Nature. A l’article, els investigadors demostraven que la supervivència de les cèl·lules metastàtiques depèn de la seva ingesta de greixos saturats i que bloquejant la seva capacitat de metabolitzar aquests greixos es pot preveure no només la formació de metàstasi, sinó que també es podrien eliminar les cèl·lules metastàtiques ja existents. Aquests resultats es reprodueixen en un gran nombre de models animals de càncer metastàtic, com el de mama, d'ovari, oral, gàstric, de bufeta, de pròstata i melanoma.

Sobre el potencial del fàrmac, Aznar-Benitah destaca: “Actualment, més del 90% de les morts per càncer son causades per la metàstasi, i ara per ara no hi ha cap teràpia que específicament elimini les cèl·lules metastàtiques. En aquest primer any d'Ona Therapeutics hem posat en marxa la companyia i ja tenim un candidat terapèutic prometedor”.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.