Vés al contingut

REDACCIÓ

El 2006 la biotecnològica catalana Oryzon Genomics va posar en marxa, juntament amb la francesa Genfit, el projecte internacional INDABIP (Innovative Diagnostic Approaches for Biomarkers in Parkinson Disease) amb l’objectiu d’identificar els biomarcadors per al diagnòstic precoç del Parkinson.

El dia 11 de març, en el marc de la 10th International Conference on Alzheimer's & Parkinson's Diseases que se celebra a Barcelona, es durà a terme un simposi, organitzat per Oryzon Genomics amb el suport de Biocat, per presentar els avenços aconseguits en aquest projecte de recerca i per analitzar les perspectives de futur.

Fins ara, la recerca en el marc d’INDABIP ha avançat en el coneixement dels biomarcadors que identifiquen el Parkinson amb l’anàlisi de l’expressió gènica de les diferents regions del cervell dels pacients afectats per aquesta malaltia. L’equip de científics de Catalunya, Alemanya, Finlàndia i França que treballen en el projecte focalitza la seva recerca en la identificació de les proteïnes, els ARNm, els miRNAs, diferencialment madurats ARN i l'ADN metilat. Aquestes identificacions permetran transformar les proves de diagnòstic i identificar la malaltia en els estadis inicials, fins i tot quan els símptomes són lleus.

Al simposi participaran Isidre Ferrer, director de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL); Katrin Beyer, investigadora del Departament de Patologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol; Gurutz Linazasoro, metge neuròleg especialitzat en els trastorns del moviment i director del Centre de Neurologia i Neurocirurgia Funcional de la Clínica Quirón i Tamara Maes, directora científica d’Oryzon.

Durant la xerrada s'abordaran alguns dels reptes més rellevants que cal afrontar durant aquesta dècada com és la fase premotora, el diagnòstic precoç, els biomarcadors i la neuroprotecció; els mecanismes responsables de la propagació de la malaltia; el paper dels gens de susceptibilitat a l'etiologia i la patogènesi de la malaltia; la possibilitat de desenvolupar nous models de la malaltia basada en nous enfocaments, com ara la reprogramació cel·lular i optogenètica, i definir les interaccions entre els gens, les cèl·lules i les nanotecnologies en el marc de la medicina regenerativa.

Dia: 11 de març de 2011
Hora: de 17.10h a 18.10h
Lloc: CCIB • Hall B (Halls 113-114) • Rambla Prim, 1-17 • Barcelona

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.