Vés al contingut

Redacció

Els propers quatre anys, Oryzon Genomics formarà part d'un projecte europeu de recerca sobre la malaltia de Parkinson, liderat per l'Institut Karolinska (Suècia) i en el qual també hi estan vinculats la Universitat de Cambridge (Regne Unit), l'Institut Politècnic Federal de Laussane (Suïssa) i la Fundació Inbiomed (Espanya).

El projecte DDPDGENES (Identification of genes important for human midbrain dopamine neuron development and Parkinsons disease) té un pressupost de 3,7 milions d'euros i rebrà una subvenció de la Unió Europea de 2,82 milions d'euros dins del Programa de Desenvolupament Humà i Envelliment.

Les jornades de llançament es van celebrar els dies 16 i 17 de gener de 2012 a Estocolm, on hi va participar la Dra. Tamara Maes, directora Científica i cofundadora de la biotecnològica catalana.

Oryzon compta amb una de les plataformes tecnològiques més avançades d'Europa per identificar biomarcadors per a diverses malalties oncològiques i neurodegeneratives. D'altra banda, té un programa de desenvolupament de fàrmacs mico i biespecífics contra els enzims lisina específica demetilasa 1 (LSD1) i monoamino oxidasa B (MAO-B), que diferents programes genòmics han reconegut que poden jugar un paper important en el progrés de malalties neurodegeneratives, entre elles el Parkinson.

Segons Tamara Maes, "basant-nos en els nostres resultats preliminars de recerca confiem que l'estratègia basada en inhibir l'LSD1 i la MAO-B pugui ser en el futur una possibilitat addicional de fer front a la progressió de la malaltia. El poder treballar amb els millors científics i instituts europeus és un privilegi i ens permetrà una millor comprensió dels mecanismes cel·lulars i moleculars del desenvolupament del Parkinson".

El passat 6 de febrer, Biocat anunciava en aquest web el desenvolupament preclínic del primer fàrmac candidat d'Oryzon (un inhibidor biespecífic contra l'LSD1 i la MAO-B) per tractar la malaltia de Huntington.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.