Vés al contingut

L’ampliació de capital de la biotecnològica Peptomyc ha estat liderada per Healthequity, el vehicle d’inversió de capital risc del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, i el grup financer Riva i Garcia. Peptomyc, que va ser creada l’any 2014, treballa en el desenvolupament d’un nou tractament oncològic basat en la investigació científica de la doctora Laura Soucek, l’actual consellera delegada de la companyia.

“Tenim molta confiança en el seu candidat pel glioblastoma i recolzem les noves etapes de desenvolupament d’aquest producte”, han manifestat els directors d'Healthequity, Lluis Pareras i Albert Ferrer. A la ronda de finançament també hi ha participat un consorci de business angels, i ha comptat amb el suport del VHIO i ICREA, institucions vinculades a l'spin-off, a més d'Antares Consulting.

Amb els fons recaptats es completaran els estudis preclínics del compost Omomyc-CPP un inhibidor que ataca la proteïna Myc, l’oncogen més agressiu en el càncer. “Amb  Peptomyc, estem compromesos a contribuir significativament al millor tractament de pacients afectats per cáncer, i aquesta ronda és un gran pas endavant en el nostre camí cap a la clínica”, expressa la investigadora Soucek.

La biotecnològica treballa actualment amb el càncer de pulmó i el glioblastoma, però el seu objectiu final és poder desenvolupar altres potencials indicacions oncològiques i utilitzar el producte per al màxim de tipus de càncers possible.

Peptomyc, que va presentar el seu projecte al 15è Fòrum d’Inversió Healthcare –coorganitzat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Barcelona Activa - Ajuntament de Barcelona, ESADE-BAN i Biocat– va rebre fa pocs mesos 50.000 euros del programa europeu Horizon 2020. A finals de l’any passat, a més, havia estat premiat en el Concurs d’Innovació en Salut del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) amb 5.000 euros.

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.