Vés al contingut

 1. L’empresa de capital risc Nina Capital ha registrat el seu tercer vehicle d’inversió amb un objectiu de captació de 50 milions d’euros, després d’haver invertit 60 milions d’euros en 46 startups primerenques en només cinc anys. 
   
 2. Si ens centrem en les novetats en rondes d’inversió, Palabiofarma ha tancat una operació de set milions d’euros per finalitzar tres assajos clínics de fase II; Wivi Vision ha captat 4 milions d’euros per a continuar desenvolupant la seva eina per a la millora de la vista; BiteRight ha aconseguit 2,8 milions d’euros per solucionar la implantologia dental d'alta precisió; Affirma Biotech ha obtingut 1,75 milions d’euros de finançament per a avançar en el desenvolupament de nous fàrmacs i la femtech Domma ha captat 950.000 euros per continuar investigant en solucions per la menopausa. 
   
 3. Pel que fa al finançament públic, Connecta Therapeutics ha aconseguit 2,7 milions d’euros del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i de la Unió Europea, a través del programa Next Generation EU, per iniciar els assaigs clínics de Fase IIa del fàrmac CTH120 adreçat al tractament de la síndrome X fràgil (SXF).
   
 4. Sobre l’expansió de negoci empresarial, Inbiomotion ha tancat el tercer acord de distribució per al test de càncer de mama, en aquest cas, al Regne Unit i Irlanda. Altres novetats en startups destaquem els bons resultats de l’empresa Peptomyc en el seu primer assaig clínic en pacient
   
 5. Aquest mes s’ha fet públic un altre districte científic important a la zona d’Esplugues de Llobregat i Sant Joan Despí: BaSID (Barcelona Science Innovation District), un complex dedicat a la investigació i la innovació científica.  Aquest nou hub, bimpulsat per Stoneshield Capital a través de Deeplabs, disposarà d’un espai de 75.000 m2 i comptarà amb laboratoris per a empreses del sector, entre les quals ja té la seva seu Bayer. 
   
 6. Respecte a les farmacèutiques de la BioRegió, Grifols ha venut el 20% de Shanghai RAAS a Haier, reduint així el seu deute. A banda, l’entrada d’un nou CEO a la companyia ha fet augmentar la confiança dels inversors i ha provocat una nova pujada a borsa. A més, l'empresa dedicada a solucions integrals i d'innovació dels sectors farmacèutic, biotecnològic, químic i alimentari Insvatech ha anunciat que  augmentarà la producció en un 100% amb el trasllat a una nova fàbrica a Martorelles (Vallès Oriental).
   
 7. Sobre novetats en recerca, un anticòs monoclonal desenvolupat per varis centres catalans ha anunciat que neutralitza totes les variants del SARS.CoV-2. Ara, el projecte busca una empresa farmacèutica que assumeixi els assajos clínics i la producció. L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau també ha estat notícia aquest mes a convertir-se en el primer hospital d’Europa a implantar el marcapàs més petit del món
   
 8. Celebrem la tercera posició de Barcelona com a ciutat d'Europa preferida per als emprenedors a l'hora de fundar una startup. Un lloc que ocupa per setè any consecutiu, segons l'informe Startup heatmap Europe. Les raons són conegudes: la connectivitat global que ofereixen les infraestructures, la solidesa del sistema universitari, la presència de talent internacional i la relació qualitat-preu en el cost de vida.
   
 9.  Respecte a nous nomenaments, el febrer ha destacat per la incorporació de Laia Pallejà com a nova directora general d’ICERCA, la incorporació de Sergi Camacho com a gerent de l’IBEC i la benvinguda del nou director general de l’ICFO, Oriol Romero-Isart. També aprofitem per felicitar al biòleg de l’IRB Eduard Batlle per haver guanyat el Premi Nacional de Recerca per els seus descobriments en càncer. El reconeixement s’atorgarà el proper mes de juny.
   
 10.  Acabem amb una molt bona notícia per tota la comunitat científica i sectorial, ja que el president de la Generalitat i president del Patronat de Biocat, Pere Aragonès, ha anunciat que els avançaments en recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) gaudiran “per primera vegada en la història” de més de 1.000 milions d’euros en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya 2024. 
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.