Vés al contingut

Abans de marxar de vacances ja us avançàvem la multitud de trobades internacionals que tindrien lloc a Barcelona el darrer trimestre de l’any. Aquest mes, destaquem dues cites importants: LSI Europe, que ha atret reconegudes empreses i directius en innovació en medtec a la ciutat, i  BIOSPAIN 2023, una de les cites més esperades pel sector de la biotecnologia que ha batut rècords en participació, col·laboradors i nombre de reunions.  El nomenament de la capital catalana com a segona millor ciutat europea per invertir en salut s’afegeix a les raons que evidencien l’atractiu internacional de l’ecosistema. 


A continuació recuperem una selecció de les notícies més rellevants d’aquest mes d’aquest mes:
 

 1. Catalunya ha aconseguit 27,3 milions d'euros dels 43 milions en la darrera convocatòria estatal d'ajudes per al desenvolupament de teràpies avançades CERTERA. Una xifra que suposa el 63% del total.
   
 2. L’empresa de digital health IOMED ha aixecat 10 milions d’euros per a l’expansió internacional de la seva tecnologia basada en intel·ligència artificial.  
   
 3. La tecmed INBRAIN Neuroelectronics ha anunciat que el seu sistema de modulació de xarxa intel·ligent ha rebut la Breakthrough Device Designation (BDD) de la Food & Drug Administration (FDA) dels Estats Units com a teràpia complementària per al tractament de la malaltia de Parkinson. 
   
 4. Celebrem l’exit de l’spin-off de la UAB Tramontane Therapeutics, que ha estat adquirida per la companyia Kriya.
   
 5. El programa d’acceleració empresarial de Biocat CRAASH Barcelona ha donat el tret de sortida amb un kick off on s’han presentat els 6 projectes escollits. Coneix-los.
   
 6. S’ha presentat el Pla Operatiu de la subcomissió d’adopció de la innovació al Sistema de Salut, coordinat per Biocat, un full de ruta per a facilitar l’entrada de la innovació al sistema de saltu molt esperat.
   
 7. L’Hospital de la Vall d'Hebron i l’Hospital Clínic es troben entre els 100 millors hospitals privats i públics del món, segons el rànquing "World's Best Hospitals 2024" publicat pel setmanari americà 'Newsweek'. 
   
 8. Destaquem tres operacions importants de firmes  d'inversió de la BioRegió especialitzades: Invivo Capital ha tancat una operació de Sèrie A de 65 milions d'euros en la companyia francesa Corteria Pharmaceutical, Caixa Capital Risc ha encapçalat una ronda de 27,3 milions d’euros en la biotec belga AbolerIS Pharma, i Asabys ha liderat una ronda de 14 milions d’euros de l’startup francesa Gradient Denervation Technologies, i suposa la tercera operació del seu segon fons d’inversió, on l’ICF acaba d’invertir 10 milions d’euros per continuar recolzant la recerca biomèdica.  
   
 9. També tenim novetats en pipeline de midfarma catalana: Ferrer , que està immersa en la preparació del llançament comercial a Itàlia, França i el Regne Unit de nous productes per a malalties del sistema nerviós i les pulmonars i, Almirall que ha obtingut l'aprovació de l'Agència Europea del medicament pel seu últim medicament per la dermatitis atòpica: lebrikizumab.
   
 10.   Per acabar, dos destacats en recerca hospitalària: un estudi del Vall d’Hebron Institute of Oncology (VHIO) ha determinat que la llet materna de les pacients amb càncer de mama diagnosticades durant l'embaràs o el postpart conté ADN tumoral circulant que podria servir per diagnosticar el tumor en etapes primerenques en el futur. ; i un estudi de la Vall d’Hebron per provar l'eficàcia, la tolerabilitat i l'acceptació d'un fàrmac produït per a nens amb una impressora 3D. L'estudi serà el primer assaig clínic amb un fàrmac imprès en 3D a Europa en l'àmbit pediàtric.
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.