Vés al contingut

Biocat i CataloniaBio & HealthTech presentaran en un acte virtual el proper dilluns, 28 de setembre, l’Informe de la BioRegió 2020. El document, que és l'estudi de referència de l'ecosistema de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya, recull les principals dades macroeconòmiques del sector, incloent-hi les xifres d’inversió actualitzades a setembre del 2020. L’acte serà inaugurat pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la presentació de l’informe anirà a càrrec de Jordi Naval, director general de Biocat, i Judit Anido, presidenta de CataloniaBio & HealthTech. L’assistència és oberta a tothom i només cal registrar-se prèviament.

Sota el títol Informe de la BioRegió 2020 – Reptes en endavant, l’objectiu del document és posar de relleu el potencial de la BioRegió com a motor d’innovació, mitjançant l’aportació de dades i una anàlisi profunda de l’evolució del sector durant els últims anys. En aquesta edició, que compta amb la col·laboració d’Amgen, també s’assenyalen els principals reptes que s’han d’afrontar per millorar l’atractiu de la BioRegió de cara a la inversió internacional i el seu posicionament com a hub europeu de recerca i innovació.

Dades globals i per subsectors

L’Informe de la BioRegió inclou indicadors sobre el conjunt del sector i detallats per subsectors (empreses biotecnològiques, farmacèutiques, de tecnologies mèdiques i de digital health) i per centres de recerca. També proporciona dades sobre el nombre d’empreses, la creació d’startups, l’ocupació i PIB generat pel sector, el nombre de patents, publicacions científiques i assaigs clínics, entre altres indicadors d’interès.

El programa de la jornada, que compta amb la col·laboració de la plataforma EATRIS-Plus, inclourà una taula rodona sobre medicina personalitzada i es clourà amb la final dels Premis Àlex Casta a l’startup amb el millor pitch de la BioRegió. Les finalistes –Ona Therapeutics, Aortyx, Glycardial, ABLE Human Motion i Pebble Analytics– faran el seu pitch en directe i el públic podrà votar virtualment.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.