Vés al contingut

La propera sessió del programa formatiu Biocàpsules que organitza Biocat, el dia 9 de juny, i que té les places gairebé exhaurides, tractarà sobre la Gestió de projectes. De forma eminentment pràctica, els participants coneixeran els conceptes del project management i la seva importància per al desenvolupament de l'estratègia de l'empresa: com cal planificar, organitzar i, sobretot, analitzar els riscos i punts de decisió d'un projecte on interactuen diferents parts de l'empresa i agents externs.

Els experts que impartiran la sessió són Albert Cubeles, codirector del màster in Project Management i del MBA Internacional de La Salle, i Laurentiu Neamtu, director Tècnic de Quantech Atze i professor auxiliar a La Salle Business Engineering School (BES La Salle). 

Aquesta Biocàpsula està estructurada en quatre mòduls i, com la resta, té una durada de vuit hores:

 • Conceptes i principis del project management
 • L'organització i el projecte 
 • Definició i planificació del projecte 
 • Control i tancament del projecte

L'anterior sessió, Comunicació estratègica

La temàtica de l’última sessió de les Biocàpsules, el passat 19 de maig, va ser la Comunicació estratègica com a concepte essencial per aportar valor a aspectes tan rellevants com són la reputació, la imatge i la credibilitat de les empreses i entitats biotecnològiques. Es farà una segona edició d’aquesta Biocàpsula el dia 14 d’octubre de 2010.

Helena Perelló, responsable de Màrqueting de Laboratorios Dr. Echervarne explica que  “una de les coses més interessants, a part del contingut de la formació, ha estat conèixer les diferents realitats i experiències concretes d’empreses i organismes del nostre sector. Al llarg del dia vam posar en comú situacions de crisi, de transició, de canvi, de creixement empresarial... i la manera d’enfocar-ne la comunicació als diferents agents socials implicats”.

El soci fundador i responsable de desenvolupament de negoci de la microempresa Sagetis-Biotech, Eduard Diviu, participa a totes les Biocàpsules d’aquest any com a guanyador del premi BioemprenedorXXI 2009: “M'ha servit per veure la importància d'incloure la comunicació com un element estratègic a la companyia i, malgrat estar en fases molt inicials, per veure la necessitat de fer un pla de comunicació molt abans del que teníem pensat”.

És especialment valuós que una professional més dirigida a l’àmbit de la recerca com és Carme Vendrell, responsable d’R+D d’Avinent, afirmi que “he vist clar que l'element clau de l'estratègia empresarial, a part d'una bona gestió, és una bona comunicació. I que la comunicació planificada que respon a una estratègia corporativa aporta valor afegit a la companyia. A banda d’això, les Biocàpsules tenen un format molt encertat, concís i dinàmic, amb un bona relació teoria i pràctica”.

   Més informació: Biocat • Secretaria tècnica de les Biocàpsules • Tel. +34 93 310 33 30 • innovacio@biocat.cat

    

   Etiquetes:
   Subscriu-te a les nostres newsletters

   Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.