Vés al contingut

Una vuitantena de persones van participar el passat 15 d’octubre en una jornada sobre les aplicacions de la biotecnologia al sector agroalimentari, que va organitzar l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) i Agrotecnio, amb la col·laboració de la conselleria d’Agricultura, ACCIÓ, Biocat –representada pel Responsable d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, Carlos Lurigados–, i empreses com Semillas Fitó, Selección Batallé SA, Mahou­San Miguel i Indulleida.

L’objectiu de la jornada era donar a conèixer les capacitats que pot tenir la biotecnologia al servei del sector agroalimentari com a tecnologia facilitadora transversal, cosa que obra les portes a nous reptes de futur pel desenvolupament d'una agricultura i d'una indústria alimentària sostenibles i competitives.

A les xerrades, es va posar èmfasi en la idea que la biotecnologia pot anar més enllà dels cultius transgènics per donar aplicacions en altres àmbits molt diferents com la ramaderia o la indústria. Els mateixos investigadors de la UdL van servir d’exemple per explicar algunes de les seves recerques punteres, que s’estan distingint en temes com l'increment de la producció de compostos actius en plantes, la millora de la qualitat de la carn, la selecció de cabana porcina o els nous mètodes de processament d'aliments.

El programa va comptar amb xerrades sobre la biotecnologia vegetal, animal, alimentària i industrial, que van venir seguides d’una taula rodona amb tots els ponents i una sessió de cloenda.

Entre els assistents hi havia estudiants universitaris, professors i representants de l’administració i les empreses que van col·laborar a les jornades. Aquest triangle tenir una raó de ser. "Volem posar en contacte els actors que han de fer possible la revolució biotecnològica al sector agroalimentari", va explicar el coordinador de la trobada i professor de l'ETSEA, Pedro Elez.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.