Vés al contingut

REDACCIÓ

L’empresa de biotecnologia avançada Regenear ha estat la guanyadora del quart Premi BioEmprenedorXXI al millor projecte empresarial innovador en el sector de les ciències de la vida i que es va atorgar ahir en el marc del Fòrum Biocat a Barcelona, la trobada anual del sector biotecnològic, biomèdic i de les tecnologies mèdiques de Catalunya.

Regenear, fundada el 2010, és una empresa pionera en biomedicina que té com a missió el desenvolupament dels primers biokits per a regenerar el cartílag facial tridimensional a partir de les cèl·lules del mateix pacient. La regeneració de cartílag és la solució definitiva quan es necessiten implants de cartílag facial, com en els casos de pacients que requereixen cirurgia reconstructiva per defectes de naixement o accidents traumàtics, i també en cirurgies estètiques, per augmentar o alterar la forma de les orelles, el nas o la barbeta. La segona tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, va ser l’encarregada de lliurar el premi a Agata Gelabertó, representant de Regenear.

El Premi BioEmprenedorXXI està promogut per Barcelona Activa, Biocat, la Cambra de Comerç de Barcelona, “la Caixa” i Genoma España. Enguany, el certamen ha comptat també amb el suport econòmic d’Almirall i amb la col·laboració del Parc Científic de Barcelona (PCB) que posarà a disposició del projecte guanyador i dels dos finalistes les seves plataformes tecnològiques.

El quart premi BioEmprenedorXXI, amb una dotació econòmica de 20.000 euros, s’emmarca en el programa BioEmprenedorXXI que pretén facilitar als participants la creació de la seva empresa mitjançant un conjunt d’activitats formatives i l’anàlisi de viabilitat dels seus projectes de negoci. Per això la dotació del premi també inclou diferents accions de formació a la Universitat de Cambridge i al programa Biocàpsules de Biocat; accions d’internacionalització, com és la participació en una fira internacional de referència del sector; i accions de suport diverses en els àmbits de comunicació i d’incubació, com són la participació durant sis mesos a la incubadora de Glòries (Barcelona Activa) i un any d’accés a l’oferta tecnològica del PCB.

Per Agata Gilabertó, de Regenear, aquest premi “és la confirmació del potencial de la nostra proposta i per a nosaltres suposa un gran incentiu. Guanyar el Premi BioEmprenedor XXI aporta suport i prestigi per al teu projecte; és una plataforma de coneixement i projecció que resulta clau en un moment en què estem buscant inversors per tirar endavant la nostra empresa”.

Endoasic Technologies  i Minoryx Therapeutics, les empreses finalistes

El Premi BioEmprenedorXXI també ha guardonat l’empresa Endoasic Technologies, com a primera finalista, i Minoryx Therapeutics com a segona finalista, amb 10.000 i 5.000 euros, respectivament, a més de l'accés a activitats formatives i de participació en congressos sectorials de referència .

Endoasic Technologies és una  empresa de base tecnològica, spin-off de la Universitat de Barcelona, que es dedica al disseny i  comercialització de nous dispositius i xips semiconductors. El projecte d’Endoasic Technologies s’orienta a la producció de càpsules endoscòpies —que s’introdueixen al cos dels pacients empassant-se-les com si fossin píndoles— per a l’screening i el diagnòstic clínic del càncer gastrointestinal.

La segona finalista, Minoryx Therapeutics, és una empresa que té com a objectiu el descobriment i desenvolupament de nous fàrmacs prioritzant les malalties rares pediàtriques, com són les malalties metabòliques d’origen genètic i les malalties musculars.

Els tres projectes guardonats han estat seleccionats per un jurat d’experts independents, entre els 15 que han participat al programa (seleccionats dels 29 que es van presentar a la convocatòria 2011). Des de la segona edició el 2009 fins a la quarta edició el 2011, s’han presentat gairebé un centenar de sol·licituds, de les quals 48 projectes han seguit el programa, 41 han elaborat el seu pla d’empresa i 25 s’han constituït com a tal.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.