Vés al contingut

REDACCIÓ

Sabirmedical, empresa especialitzada en el desenvolupament de tecnologies mèdiques avançades per a la monitorització no invasiva de pacients i el diagnòstic de diverses patologies, ha aconseguit captar un nou inversor, l'entitat gestora de fons de capital risc de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), Axis Participaciones Empresariales, que aportarà un milió d'euros a la companyia. Aquesta inversió completa la primera ronda de finançament que va iniciar Sabirmedical al setembre, en la que Ysios Capital Partners i Caixa Capital Risc van aportar 5 milions d'euros.

Els 6 milions d'euros en total li permetran completar el desenvolupament del seu producte més avançat, un mesurador no invasiu de la tensió arterial. Es tracta d'un dispositiu que, tant per la comoditat del seu ús, com per la precisió de la informació que aporta, apunta a convertir-se en una alternativa a la resta de sistemes de monitorització de pressió sanguínia existents.

Un important avenç en hemodinàmica

El nou mesurador de Sabirmedical adopta el format de pulsioximetria, no utilitza braçalet i permet conèixer quina és la pressió de la sang cada 20 segons, sense necessitat de calibratge.

És un dispositiu de monitorització contínua que assegura la detecció de qualsevol esdeveniment hemodinàmic ràpid i de possibles episodis d'hipotensió. Això és d'especial rellevància en pacients de cures intensives, en parts o en intervencions sota anestèsia, entre altres.

Aquest mesurador de la tensió arterial suposa també una avanç per a la prevenció i el tractament de la hipertensió, ja que permet tenir informació en tot moment de les fluctuacions de la tensió arterial i detectar si aquestes responen a situacions puntuals o si, per contra, es tracta d'un cas d'hipertensió.

La companyia, que està tramitant la certificació d'aquest producte, preveu comercialitzar-lo nivell mundial el 2012.

La inversió permetrà, també, seguir treballant en el desenvolupament d'altres tecnologies que la companyia té en cartera, com un glucòmetre o un mesurador no invasiu per monitoritzar els nivells de glucosa en sang. Aquest dispositiu disminuiria notablement el nombre de punxades a les quals s'ha de sotmetre una persona que requereix l'administració d'insulina.

Sabirmedical té la seu a la bioincubadora del Parc Científic de Barcelona (PCB).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.