Vés al contingut

REDACCIÓ

L’empresa de tecnologies mèdiques Sabirmedical —que té la seva seu a la bioincubadora del Parc Científic Barcelona— acaba d’anunciar la incorporació del Dr. Oriol de Solà-Morales a l'staff de la companyia com a nou director Mèdic. Aquest nomenament i la injecció de capital de 2010 permetran que l’empresa disposi dels recursos necessaris per al seu creixement i per finalitzar el desenvolupament dels seus productes més avançats: el dispositiu-tecnologia de mesura no invasiva de tensió arterial i el dispositiu-tecnologia de mesura no invasiva dels nivells de glucosa en sang utilitzant llum.

Solà-Morales és un dels experts espanyols més reconeguts en l’àmbit de l’avaluació de tecnologies sanitàries, un camp de la recerca científica per fonamentar les polítiques i la presa de decisions clíniques entorn a la introducció i difusió d’aquestes tecnologies. Fins a la seva incorporació a Sabirmedical, exercia el càrrec de director d’Avaluació de Tecnologies Sanitàries de l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS) adscrita al Servei Català de la Salut. 

Aquesta incorporació representa per a la companyia catalana la validació científica i clínica necessària per portar la seva tecnologia al mercat.

Llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en planificació i finançament sanitari per la London School of Economics i diplomat en lideratge d’equips per la Universitat Ramon Llull, va iniciar la seva carrera com a metge especialista en medicina interna (fins el desembre de 2007).

Com a director Mèdic de Sabirmedical, desenvoluparà i gestionarà la interacció amb els agents implicats en les fases de desenvolupament dels productes i coordinarà i fomentarà les relacions institucionals amb les agències de salut i el sistema sanitari. També es responsabilitzarà de l’aprovació regulatòria dels productes, entre d’altres funcions.

"És un repte interessant, en un moment en el qual queda més clar que mai que la innovació en el camp de la salut és l’únic camí possible", ha declarat Solà-Morales. "Els productes de Sabirmedical no només són innovadors, també representen un avanç en l’atenció mèdica en diferents mercats en creixement i aporten clars beneficis al pacient i al sistema de salut en el seu conjunt. Els productes més avançats són únics, i requereixen d’un nivell d’excel·lència clínica que Sabirmedical acreditarà els propers mesos davant institucions internacionals amb el suport de líders d’opinió i centres hospitalaris de reconegut prestigi".

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.