Vés al contingut

Sagetis, una spin-off de l’Institut Químic de Sarrià (IQS), ha estat la guanyadora del premi que reconeix el millor projecte presentat durant el programa BioEmprenedorXXI i que valora els aspectes clau a l’hora de crear una empresa d’alt potencial de creixement en l’àmbit de les ciències de la vida.

Aquesta spin-off promoguda per David Horna, el Dr. Lluís Quintana i el Dr. Borrós del Departament de Bioenginyeria de l'Escola Tècnica Superior de l'IQS, desenvolupa productes per a la reparació d’ossos i cartílags a través del coneixement que té l’equip promotor en l’àmbit dels biomaterials i d’un material patentat (Biotack) que substitueix els cements ossis.

El premi ha consistit en una aportació econòmica de 20.000 euros, a més d’un conjunt d’actuacions dirigides a accelerar el creixement del projecte empresarial, entre les quals hi destaquen un curs especialitzat a la Universitat de Cambridge, una inscripció gratuïta al programa formatiu Biocàpsules de Biocat, la presència en una fira sectorial internacional de referència o en un fòrum sectorial d’inversió i l’oportunitat de formar part d’un pont d’internacionalització a un dels principals pols d’innovació.

Better Care i VetGENOMICS, finalistes

El premi BioEmprenedorXXI també ha guardonat els projectes de Better Care, spin-off del Parc Taulí, com a primera finalista, i VetGENOMICS, del grup de recerca GENOCOV de la Facultat de Veterinària de la UAB, com a segona finalista, amb 10.000 euros i 5.000 euros, respectivament, i un pla d’actuacions per promoure el creixement d’aquestes empreses.

El lliurament dels premis es va fer ahir en el marc del Fòrum de la BioRegió, a la Casa Llotja de Mar a Barcelona, davant d’uns 600 professionals del sector biotecnològic, biomèdic i de les tecnologies mèdiques de Catalunya.

El programa BioEmprenedorXXI és una iniciativa de La Caixa, Barcelona Activa, Biocat, Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona per promoure la creació d’empreses en l’àmbit de les ciències de la vida a Catalunya (biotecnologia, biomedicina, medi ambient i sector agroalimentari).

      Subscriu-te a les nostres newsletters

      Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.