Vés al contingut

Sanifit i Mitelos han conclòs amb èxit el desenvolupament, registre i escalat industrial d’un complement dietètic patentat, el SNF671, que podria suposar un gran avenç en la prevenció de l’osteoporosi. Es calcula que prop de 3 milions de persones a l’estat espanyol i 100 milions arreu del món pateixen aquesta malaltia, sent les més afectades les dones post-menopàusiques.

El complement, originat al Laboratori de Recerca en Litiasi Renal de la Universitat de les Illes Balears ha demostrat la seva eficàcia tant en estudis in vitro com en models in vivo, així com en tres estudis clínics epidemiològics. És en aquests estudis on l’exposició al complement SNF671 es va correlacionar amb un augment de la densitat mineral òssia i al mateix temps en una reducció de la pèrdua de massa òssia.

Les empreses que han liderat aquest procés destaquen la importància que pren aquest complement en el context actual on els complements de calci estan sent qüestionats: recentment un editorial del British Medical Journal posava de manifest la falta d’estudis clínics que demostrin que efectivament la ingesta de calci a través de la dieta ajudi a prevenir les fractures, ja que els pacients no en surten beneficiats i es troben sotmesos a un risc més elevat de reaccions adverses com pot ser l’estrenyiment, els càlculs renals o els ingressos per quadres gastrointestinals aguts.

Segons Sanifit i Mitelos, el nou producte podria ser una nova alternativa per aquests complements tradicionals. De moment, estan buscant llicenciataris activament, i alguns acords ja estan en fase avançada de negociació.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.