Vés al contingut

La biotecnològica mallorquina Sanifit, que l’any passat va tancar una ronda de 36,6 milions d’euros liderada per Ysios Capital –la major del sector a Espanya–, amplia el seu negoci i aterra a San Diego, Califòrnia, on hi tindrà una seu presidida pel doctor Preston S. Klassen, recentment nomenat nou director mèdic.

L’empresa comunica que Klassen s’encarregarà de fer créixer el negoci i la presència de la companyia a Estats Units, a més d’afavorir el bon desenvolupament clínic del fàrmac experimental SNF472 pel tractament de malalties cardiovasculars en pacients d’ERET (malaltia renal en etapa terminal), diana terapèutica amb què treballa l’empresa des que es va fundar el 2007 com a spin-off de la Universitat de les Illes Balears.

Preston Klassen compta amb més de 14 anys d’experiència en el sector. En la seva última posició va desenvolupar el càrrec de vicepresident executiu i director de Desenvolupament Internacional a Orexigen Therapeutics. Abans, havia ocupat llocs de responsabilitat a Amgen i també ha estat membre de la facultat de medicina de la Duke University Medical Center.

“El nomenament de Preston i l’obertura d’una nova oficina proporcionarà una gran plataforma per l’estratègia de creixement de Sanifit en la nostra expansió als Estats Units”, valora el director de Sanifit, Joan Perelló. Segons l’empresa, la seva incorporació és la primera de totes les que es faran a la base de San Diego. Actualment, la biotecnològica mallorquina ha completat els assajos clínics del seu fàrmac experimental en voluntaris sans (2014) i ha de començar la fase IIb. També segueix treballant amb el programa de calcifilaxis.

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.