Vés al contingut

REDACCIÓ

La prestigiosa revista Science ha escollit els deu treballs de recerca més importants de 2011, entre els quals n’hi ha dos que han tingut una participació important de centres de Catalunya i un altre encapçalat per un centre valencià. Aquesta és la primera vegada que personal científic dels territoris de parla catalana aconsegueix una posició tan rellevant en la selecció anual d’aquesta publicació, tal i com es publica en el web de Recercat de la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Per als editors d'Science, l'avenç científic més significatiu de 2011 ha estat l’assaig clínic dirigit per la Universitat de Carolina del Nord (Estats Units) on es demostra que els fàrmacs antiretrovirals no es limiten a tractar la infecció pel VIH sinó que, a més, ajuden a prevenir la transmissió del virus. L'estudi porta per títol HIV treatment as prevention.

Entre els nou finalistes, on no s’estableix una classificació i es dóna la mateixa rellevància a totes les recerques seleccionades, doncs, hi trobem:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.