Vés al contingut

Amb la voluntat de promoure el dinamisme de la informació científica, el Govern ha donat llum verda a la creació de Scientia, Dipòsit d’Informació Digital del Departament de Salut. Es tracta d’una plataforma digital que recollirà la literatura científica que produeixen els professionals, el personal investigador i els docents que presten serveis a les entitats i centres del sistema sanitari públic de Catalunya.

Scentia serà gestionada per la Biblioteca de Ciències de la Salut de Catalunya del Departament de Salut i serà d’accés obert, permanent i gratuït. Els usuaris podran accedir als continguts i reproduir-los, citant-ne l’autoria i sense fer-ne un ús comercial.

Amb la creació d’aquesta plataforma, el Govern pretén complir tres objectius bàsics. En primer lloc, es busca maximitzar la visibilitat, la difusió i l’impacte en la societat de la producció científica en salut que es realitza a Catalunya, i garantir-ne la preservació, organització i lliure accés. També pretén promoure el retorn de la inversió que fa l’Administració pública sanitària del país en recerca, estudis i publicacions i facilitar la reutilització de la informació i del coneixement que es genera. El tercer i últim objectiu principal d'Scentia és crear i compartir coneixement i fomentar la creació de publicacions electròniques.

Així doncs, el Departament de Salut, pretén esdevenir pioner en l’impuls d’una política institucional de promoció de l’accés obert a la producció científica en l’àrea de les ciències de la salut. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.