Vés al contingut

Un total de 10 projectes liderats per emprenedors de 7 països (Espanya, Alemanya, Dinamarca, Hungria, Irlanda, Portugal i Estats Units) han estat seleccionats per participar a la 2ª edició de CRAASH Barcelona, el programa d’acceleració  organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT (Boston). CRAASH Barcelona forma part del programa de bootcamps d'EIT Health, el principal consorci de salut europeu.

Enguany CRAASH Barcelona ha rebut un 85% més de candidatures que al 2018: un total de 65 projectes de 21 països han presentat la seva sol·licitud per participar a la 2a edició del programa, dirigit a projectes de tecnologia punta (diagnòstic, dispositius mèdics i e/digital health), sorgits de centres de recerca, instituts de recerca hospitalària i universitats europees.

Els 10 projectes seleccionats que participaran enguany a CRAASH Barcelona són:

  • Smart Flora: Aplicació mòbil de l’empresa Smart Flora que té com a objectiu pal·liar el malestar intestinal dels usuaris oferint-los plans d'alimentació i suplements nutricionals, personalitzats i amb base científica. L’usuari rep recomanacions probiòtiques a partir dels seus propis símptomes i reclamacions alimentàries basades en el perfil del seu microbioma, prèviament analitzat al laboratori.
  • NeedleSafe: Tecnologia mèdica sorgida a la Universitat Pompeu Fabra per tal d'evitar el risc d'infeccions després de procediments de biòpsia, mitjançant una agulla recoberta amb una capa de plata que allibera ions amb efecte antibacterià.
  • Aniling: Solució desenvolupada per l’empresa Aniling que permet analitzar simultàniament el genoma i l'epigenoma del pacient per avançar en la recerca i ús clínic de la medicina personalitzada. La solució inclou la preparació de mostres, la producció de dades i l'anàlisi dels resultats.
  • Flomics: Eina de biopsia líquida, desenvolupada per Flomics Biotech, que combina l’anàlisi de l'àcid ribonucleic (ARN) circulant a la sang i algoritmes de machine learning per al cribratge, diagnòstic, pronòstic, seguiment i estratificació del pacient de malalties complexes com el cáncer de colon colorrectal.
  • Smiletronix: Solució de l’empresa Smiletronix per oferir als usuaris un diagnòstic de salut dental complet de forma regular i econòmica des del seu domicili, mitjançant tècniques d’Internet of Things (IoT) i intel·ligència artificial.
  • Nima: Projecte del Charite University Hospital de Berlin per oferir nusos quirúrgics fiables, fàcils d’utilitzar i de baix cost per minimitzar el risc dels pacients en quiròfan o en situacions d’urgència com zones de guerra i crisis humanitàries.
  • SeizeIT: Dispositiu portable (wearable) desenvolupat per UCB Pharma que, col·locat a l’orella del pacient, captura de forma discreta diferents tipus de senyals per detectar convulsions epilèptiques.
  • Levitate Medical: Dispositiu quirúrgic laparoscòpic per permetre els cirurgians tractar de forma més eficaç i menys invasiva, sense malla, el prol·lapse pèlvic, afecció debilitant que afecta milions de dones.
  • Luminate Medical: Empresa sorgida de la Universitat Nacional de Galway (Irlanda) que desenvolupa un dispositiu elèctric portátil per combatre la pèrdua de cabell causada per la quimioteràpia sense dolor, llistes d'espera i risc d'infecció.
  • Fine Birth: Dispositiu de l’empresa Innitius que diagnostica en temps real les falses amenaces de part prematur amb un test ràpid i de baix cost.

 

De Barcelona a Boston

CRAASH Barcelona entrenarà els equips seleccionats perquè comercialitzin les seves tecnologies en un període d’entre 3 i 5 anys. Els equips estaran guiats per mentors experts de CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 15 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps per arribar a la fase següent. 

CRAASH Barcelona és un programa intensiu de 12 setmanes de durada repartides en 3 fases. La primera fase (de maig a juliol) servirà als equips per validar si la seva tecnologia pot resoldre una necessitat real i encaixa en el mercat. Els equips treballaran amb els experts del CIMIT de Boston, primer de forma presencial en una trobada a Barcelona i després amb trobades virtuals.

Durant la seva estada a Barcelona a l’inici del programa, els experts de CIMIT oferiran una xerrada oberta a tot el sector que tindrà lloc el 9 de maig i els detalls de la qual es comunicaran properament.

La segona fase de CRAASH Barcelona servirà als equips per validar el seu projecte a dos mercats europeus, França i Països Baixos, mitjançant visites presencials als ecosistemes de Medicen (Paris) i Yesdelft! (Delft) durant setembre i octubre.

Finalment, part dels equips podran fer networking i validar el seu projecte a l’ecosistema de Boston, un dels més importants del món en el sector salut, on presentaran els seus projectes durant el mes de novembre.

CRAASH Barcelona va ser distingit per Diario Médico com una de les ‘Millors Idees en Salut’ de 2018. El projecte forma part del programa de bootcamps d'EIT Health. Fins al 17 juny els interessats poden enviar les seves aplicacions a altres bootcamps europees del programa.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.