Vés al contingut

Biocat ha coorganitzat amb la Delegació del Govern de Catalunya a Suïssa el programa The Investment Readiness Series. Switzerland Edition, on hi han participat cinc startups de la BioRegió. Les empreses participants han pogut presentar el seu projecte davant d’inversors, business angels, fons de venture capital i empreses suïsses tan punteres com Novartis, Lonza, HBM Partners i Swiss Rockets, entre d’altres.
 

Les cinc startups de la BioRegió que han assistit a la trobada han estat:

 • ABCDx, spinoff de la Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) que es dedica al desenvolupament, validació i ús de biomarcadors per la presa de decisions clíniques adequades en pacients amb lesions cerebrals.
   
 • Ahead Therapeutics, spinoff de l’Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP), l'Institut Català de Nanociencia i Nanotecnologia (ICN2) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) que desenvolupa una plataforma farmacològica dissenyada per tractar i curar malalties autoimmunes.
   
 • Bsure Medical, spinoff de la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) que desenvolupa una plataforma de productes i serveis independents, per al diagnòstic, prevenció i consulta d'aspectes relacionats amb els tractaments amb bioimplants.
   
 • Gate2Brain, biotec sorgida de l’IRB Barcelona i la Universitat de Barcelona (UB) que es centra en el desenvolupament de teràpies que travessen de manera eficient barreres biològiques com l’hematoencefàlica per introduir molècules terapèutiques.
   
 • HealthCircuit, startup que surt de l’Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i l’Hospital Clínic de Barcelona que treballa en una plataforma per la gestió intel·ligent i personalitzada de la salut dels pacients, sobretot durant l’etapa de prehabilitació.
   

Una oportunitat per apropar-se a grans inversors

La valoració per part de les empreses catalanes ha estat positiva, sobretot, perquè els hi ha permès apropar-se a grans inversors de l’ecosistema suís. És així com, Isaac Cano, CEO de HealthCircuit, ha destacat que, després de la trobada, ha pogut interaccionar amb alguns dels inversors amb els quals es van reunir. De la mateixa manera que Menno Marien cofundador i CEO de Bsure Medical,  qui mantindrà la relació amb els inversors que van mostrar interès en el projecte i amb altres startups participants. 

Després de dos anys de pandèmia, la presencialitat també ha estat un aspecte positiu de la trobada. És així com Meritxell Teixidó CEO i CSO de Gate2Brain, ha manifestat que una jornada presencial “sempre facilita i agilitza la comunicació entre les empreses i els inversors interessats”.

Algunes de les cinc empreses catalanes també han aprofitat l’estança a Suïssa per assistir al Swiss Biotech Day 2022, una trobada internacional dirigida a experts del sector, delegacions, clústers i startups o petites empreses biotec innovadores. Biocat ha tingut presència a l’esdeveniment mitjançant un estand compartit amb la Delegació del Govern de Catalunya a Suïssa i EATRIS+, i ha presentat la BioRegió davant d’un dels ecosistemes més interessants d’Europa. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.