Vés al contingut

REDACCIÓ

Prevtec microbia Inc., empresa del Quebec que desenvolupa tecnologies innovadores de salut animal, ha tancat una ronda de finançament de 4 milions de dòlars amb l'assessorament de la consultora catalana Trifermed Group. El finançament principal prové de Telesystem, que inverteix en Prevtec microbia des de 2007 a través d’ID Capital Management. Els altres inversors són Infu Capital, una línia de negoci de Grupo Fuertes; Echo Capital Fier Outaouais, que hi inverteix per primera vegada, i Accès Capital Québec, que ha donat suport financer continu a Prevtec.

Els fons recaptats s’utilitzaran principalment per finançar el procés de certificació europea dels productes de Prevtec microbia. El seu primer producte, la vacuna Coliprotec per prevenir la diarrea post-deslletament en els porcs, es comercialitza al Canadà des de 2008. També s’ha introduït al Brasil aquest any a través d’un acord de distribució amb Virbac, el vuitè grup farmacèutic veterinari més gran del món. Està previst que Coliprotec estigui a la venda als Estats Units i a Mèxic el 2012 i a Europa el 2014.

El fundador i president de Trifermed és el Dr. Sergi Trilla, que després d’uns anys exercint en la medicina assistencial, va iniciar la seva carrera en el sector biofarmacèutic a Sanofi-Winthrop (actualment Sanofi-Aventis) com a Medical Marketing. Posteriorment, va ocupar la direcció de màrqueting internacional del Grupo Ferrer en més de 60 països. Ha fundat nou empreses, algunes de les quals s’emmarquen també en el sector salut en àrees com la gestió de la informació estratègica per a la presa de decisions i màrqueting en xarxes socials.

L'empresa canadenca està especialitzada en tecnologies i productes dels sectors porcí, boví i d’aviram que milloren la salut animal i augmenten el rendiment de la producció i la seguretat alimentària. Els últims anys, ha fet una forta aposta per crear aliances i associacions estratègiques amb l’objectiu de desenvolupar, produir i comercialitzar els seus productes arreu del món amb la seva pròpia marca. “Els accionistes actuals creuen fermament en el pla estratègic de l’empresa”, ha comentat Jean-Paul Tardif, soci director i vicepresident de Valoració de Negocis de Telesystem. “La força i la qualitat de les associacions internacionals que està construint permeten que l’empresa sigui líder mundial en el seu camp”.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.