Vés al contingut

REDACCIÓ

El Consolat del Canadà a Barcelona i l’Ambaixada del Canadà a Suècia organitzen, amb la seva oficina regional de Quebec i les institucions del sector biotecnològic canadenc, un programa de dos dies a Mont-real per a empreses biotecnològiques (14 i 15 de juny de 2012), just abans de la celebració de la convenció BIO Boston (Estats Units).

El clúster biotecnològic de Mont-real-Quebec és el més important del Canadà juntament amb el de Toronto-Ontàrio i un dels primers d'Amèrica del Nord pel que fa a nombre d'empreses i institucions de biotecnologia, biofarmàcia i ciències de la vida, així com per la qualitat de la recerca i desenvolupament que s'hi porta a terme. El sector a Quebec compta amb més de 240 empreses que donen feina a 5.500 persones.

El clúster de Mont-real es beneficia a més de l’enorme riquesa de recerca bàsica i clínica, de l'expertesa en el desenvolupament de nous fàrmacs, de l’existència d’emprenedors en camps com la bioinformàtica i de tecnologies mèdiques i en la fabricació de medicaments de marca i de genèrics, i concentra un gran nombre de farmacèutiques.

En aquesta ciutat hi ha centres de recerca reconeguts a nivell mundial com el Génome Québec Innovation Centre, la McGill University, el National Research Council Biotechnology Research Institute i l’Institute of Research in Immunology and Cancer.

El clúster de Mont-real està especialitzat en sectors com les neurociències, oncologia, cardiologia, genòmica i proteòmica, desenvolupament de vacunes, immunologia i tecnologies mèdiques, entre d'altres.
 
Què ofereix el programa a Mont-real?
 
El programa va adreçat a les empreses biotecnològiques de l'Estat espanyol i de Suècia, i consisteix en diverses sessions que inclouen:

  • visites a institucions clau del sector i de recerca de reconegut prestigi,
  • visites a companyies, 
  • presentació dels clústers (de l'Estat espanyol, de Mont-real-Quebec i de Suècia),
  • presentacions curtes d’empreses, 
  • esdeveniments de networking amb empreses de Mont-real-Quebec, 
  • i la possibilitat de reunions one-to-one entre empreses espanyoles i de Mont-real preorganitzades segons el perfil i interessos comuns.

La participació és gratuïta, però cada participant s’ha de fer càrrec de les despeses de viatge (avió, allotjament, transport i dietes).

¿Per què és interessant participar-hi?

  • Establir contacte amb les empreses participants i ampliar la xarxa de contactes amb un dels clústers biotecnològics més importants del món.
  • Identificar i proposar nous projectes, aliances, acords de recerca, codesenvolupament, transferència tecnològica, llicències i comercialització en diverses àrees i disciplines amb empreses del Quebec.
  • Tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà institucions i centres de recerca capdavanters a nivell mundial, i el treball i projectes que porten a terme.
  • Descobrir els avenços del sector biofarmacèutic canadenc.

Informació logística

Les empreses participants hauran d’arribar a Mont-real el dia 13 de juny per poder participar en el programa que començarà el 14 de juny a primera hora del matí. Un cop finalitzat el segon dia de programa (15 de juny), els participants poden viatjar directament a Boston.

Boston està aproximadament a una hora de Mont-real (en vol d'avió directe). Per informació sobre companyies aèries amb tarifes de vols directes des d’Espanya a Montreal: www.airtransat.es i www.aircanada.com. Hi ha companyies com KLM, Lufthansa o British Airways amb escales a Europa.

Per confirmar la vostra participació (abans del 13 de gener de 2012):
Consolat del Canadà a Barcelona (Aurora Polo)
Tel. +34 93 270 3616
Aurora.PoloFerrer@international.gc.ca

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.