Vés al contingut

El projecte INNOBRAIN, centrat en noves tecnologies per a la innovació en rehabilitació i estimulació cognitiva, és el nou projecte de la comunitat NEXTHEALTH de RIS3CAT, que s’incorpora sota el lideratge de l’Institut Guttmann i amb la col·laboració de 9 entitats més, entre les quals hi ha quatre centres de recerca, un centre tecnològic, dues empreses, un hospital universitari i la fundació d’una universitat.

Després de rebre l’aprovació per part d’ACCIÓ el passat 12 de desembre, la iniciativa posarà en marxa aquest projecte col·laboratiu d’innovació que gira al voltant de la plataforma d’estimulació cognitiva Guttmann, NeuroPersonal Trainer®, una eina impulsada per l’Institut Guttmann amb altres membres de l’Esfera UAB i altres socis estratègics.

La plataforma treballa l’estimulació i rehabilitació cognitiva de persones amb deteriorament o dèficit cognitiu com a conseqüència d’una malaltia neurològica, psiquiàtrica, demències o trastorns del desenvolupament amb la voluntat de millorar els processos assistencials.

Els objectius del projecte són investigar sobre estratègies multitouch per optimitzar la interacció persona ordinador en rehabilitació cognitiva, sobre intel·ligència artificial, tecnologies de vídeo interactiu, monitorització de l'expressió emocional mitjançant visió artificialneurofisiologia avançada, entre altres.

El projecte INNOBRAIN forma part de la comunitat NEXTHEALTH, coordinada per Biocat i acreditada com a comunitat RIS3CAT per la Generalitat de Catalunya. El conjunt de la comunitat està format per 58 membres integrants que treballen per resoldre reptes relacionats amb la salut i el sistema sanitari a Catalunya.

 

Notícia relacionada:

 

Amb el suport de:

ACCIÓ    FEDER

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.