Vés al contingut

Una nova plataforma tecnològica facilitarà l’estimulació i rehabilitació cognitiva de persones amb deteriorament o dèficit cognitiu com a conseqüència d’una malaltia neurològica, psiquiàtrica, demències o trastorns del desenvolupament. La plataforma “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®”, liderada per l’Institut Guttmann i el consorci INNOBRAIN, forma part de NextHeath, la comunitat RIS3CAT liderada per Biocat, impulsada per ACCIÓ i finançada per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El consorci INNOBRAIN treballa per integrar noves tecnologies en la rehabilitació i estimulació cognitiva de pacients neurològics i psiquiàtrics com ara la interacció persona-ordinador, estratègies de monitorització de l’expressió emocional mitjançant visió artificial, o algoritmes d’intel·ligència artificial per predir el resultat final de les intervencions i millorar la personalització dels tractaments, entre d’altres elements innovadors.

“L’objectiu del consorci és potenciar activitats estratègiques de recerca industrial per millorar la usabilitat, l’eficàcia, l’eficiència, la generació de coneixement i la personalització dels tractaments, com a elements de valor afegit en els serveis d’estimulació i de rehabilitació cognitiva”, explica el coordinador d’Investigació de Guttmann, el Dr. Josep M. Tormos.

El consorci INNOBRAIN està integrat per l’Institut Guttmann, el centre tecnològic EURECAT, l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), el Centre de Visió per Computador (CVC), la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, l’Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IdibGI), l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), la Fundació Salut i Envelliment UAB ; l’Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS); i les empreses Starlab, especialista en neuroestimulació; SKY&EARTH, especialista en vídeos digitals interactius, i ICA, proveïdora de serveis en tecnologies de la informació i comunicacions.

 

Biocat i les Comunitats RIS3CAT

Les Comunitats RIS3CAT, impulsades per la Generalitat a través d’ACCIÓ, són consorcis sectorials formats per empreses, centres tecnològics, universitats i agents d’R+D amb l’objectiu de desenvolupar durant 3 anys projectes transformadors amb alt impacte per a l’economia catalana. En total s’han aprovat 11 Comunitats RIS3CAT en els àmbits de l’alimentació, la salut, l’energia, la mobilitat sostenible, la tecnologia aplicada a la salut, la impressió 3D, la mobilitat connectada, la indústria 4.0, la fabricació avançada, la producció agroalimentària i l’aigua. En total s’han atorgat ajuts de 43 milions d’euros.

En aquest context, Biocat coordina la comunitat NEXTHEALTH: Solucions Multidisciplinàries per als Propers Reptes de Salut, per donar resposta als principals reptes relacionats amb la salut a l'actualitat. NEXTHEALTH està format per 5 projectes, entre ells INNOBRAIN.

 

Amb el suport de:

ACCIÓ    FEDER

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.