Vés al contingut

Més de 5.600 professionals desenvolupen l’activitat al sector

La Federació Espanyola d’Empreses de Tecnologia Sanitària a Catalunya (Fenin Catalunya) celebra el 25è aniversari. També es compleixen 25 anys des de que el sector de la tecnologia sanitària català va apostar per la creació de Fenin Catalunya amb l’objectiu d’apropar les relacions entre empreses i administració i, d’aquesta manera, impulsar i modernitzar la prestació sanitària i assistencial. L’acte commemoratiu s’ha celebrat a Barcelona, el dia 3 de desembre, i ha reunit a més de 400 representants del sector sanitari.

Avui una de cada tres empreses de tecnologia sanitària de l’Estat espanyol té la seva seu central a Catalunya, comunitat que concentra el 20% del mercat espanyol, el qual factura 5.500 milions d’euros l’any, hi desenvolupen la seva activitat més de 5.600 professionals i es generen 50.000 llocs de treball indirecte.

El 35% de les empreses catalanes d’aquest sector fabriquen tecnologia sanitària i el 97% es poden considerar microempreses o pimes. En opinió de Carlos Sisternas, director de Fenin Catalunya, “aquesta estructura empresarial és fidel a la capacitat d’un sector que es caracteritza pel seu constant flux d’innovació al servei del sistema sanitari i de la qualitat de vida dels pacients”.

Leopoldo Galmes, president fundador de Fenin Catalunya, ha volgut recordar que “a principis dels anys 80 el sector de la tecnologia sanitària va ajudar a l’Administració catalana a configurar un sistema sanitari acabat de transferir, oferint-li professionals amb experiència per cobrir les necessitats de la població”. Els últims anys la relació del sector amb l’Administració sanitària catalana, “s’ha potenciat amb acords per impulsar la R+D+i i la promoció del valor de la tecnologia sanitària, així com el foment del seu ús racional”.

La implicació de Fenin Catalunya en l’Administració sanitària catalana es tradueix en la seva participació com a membre, entre d’altres, del Consell Català de la Salut del Servei Català de Salut, Biocat (BioRegió de Catalunya), el Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), la Comissió Assessora de Publicitat del Departament de Salut, la Junta Consultiva de Contractació Administrativa i Foment. També manté una estreta relació amb el Consorci Hospitalari de Catalunya, la Unió Catalana d’Hospitals, l’Agrupació Catalana d’Establiments Sanitaris i els col•legis professionals.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.