Vés al contingut

L’Hospital Sant Joan de Déu, l’Institut Guttman, el Parc Taulí i Biocat van participar al I Foro de Salud Competitiva que va organitzar la Cámara de Comercio de Bucaramanga (Colòmbia) en aquesta ciutat els passats 12 i 13 de novembre. Les institucions van tenir l’oportunitat d’explicar el seu model d’innovació a la ciutat colombiana, que està treballant per assolir un model sanitari d’excel·lència.

Biocat, representada pel Responsable d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, Carlos Lurigados, va explicar la seva experiència com a impulsora del clúster de la BioRegió de Catalunya i va presentar el ventall de programes i activitats que organitza per dinamitzar el sector i enfortir l’ecosistema. La Cámara de Comercio de Bucaramanga també actua com un agent dinamitzador en l’àmbit de la salut i treballa per implementar un model de clúster.

La trobada, doncs, va obrir les portes a una possible col·laboració entre regions. El model d’innovació dels hospitals va interessar als grans centres sanitaris de la ciutat, que volen consolidar un clúster sanitari i esdevenir pioners en assistència sanitària a Amèrica Llatina donat el potencial de Bucaramanga, una de les ciutats colombianes amb més classe mitjana. L’exemple català els podrà servir d’ajuda.

El viatge a Colòmbia va constar d’un primer dia de conferències de les diferents institucions i un segon dia de visita a tres hospitals de la ciutat: la Clínica Chicamocha, que ofereix assistència sanitària a Bucaramanga; la nova Clínica Foscal Internacional, inaugurada l’any 2014 per la Fundación Foscal; i l’Hospital Internacional de Colòmbia de la Fundación Cardiovascular, que està en obres i s’inaugurarà parcialment a principis de 2016.

Aquest darrer hospital acabarà tenint, segons el previst, un total de 850 llits, 450 consultors, 11 quiròfans i 235.000 m2. Les instal·lacions s’ampliaran més endavant amb un hotel i un centre de rehabilitació.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.