Vés al contingut

icona galeria de fotos

Un total de 8 projectes emprenedors van presentar la seva idea de negoci davant de potencials inversors a la 15ena edició del Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona el passat dimecres 7 d’octubre, que va tenir lloc al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb èxit d'assistència i participació.

Health Engineering, Genomcore, Genocosmetics Lab, Anaconda BioMed, Subtilis Biomaterials, SM Genomics, Mind the Byte i Peptomyc van ser les companyies escollides pel comitè de selecció, format per les entitats coorganitzadores: el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Barcelona Activa – Ajuntament de Barcelona, ESADE-BAN i Biocat. Al fòrum, van tenir l’oportunitat de buscar finançament per tirar endavant els seus projectes.

Health Engineering és una spin-off de la Universitat de Jaén dedicada a la biotecnologia que té la llicència d’un software que actua com a biomarcador en el diagnòstic precoç de l’esclerosi múltiple. Per aconseguir la certificació de la FDA i la Comissió Europea i començar a comercialitzar al mercat farmacèutic i hospitalari, l’empresa sol·licita uns 485.000 euros de capital.

 Una plataforma que analitza la seqüència genòmica de qualsevol persona a partir d’una mostra d’ADN de la saliva és el que ha creat Genomcore. La companyia, que demana 250.000 euros de finançament, va presentar Nubagen com un servei d’assistència sanitària en què els usuaris no només poden obtenir la seqüència genòmica, sinó que també poden estar assessorats per professionals del sector.

Genocosmetics Lab, aspirant a 300.000 euros, és una petita empresa biotecnològica de Barcelona orientada a la dermocosmètica que desenvolupa productes adaptats al perfil dermatològic de cada persona segons diferents factors genètics, els riscos de l’envelliment, l’estil de vida i el medi ambient. Per la seva banda, Anaconda BioMed, de Sant Cugat del Vallès, vol captar 2 milions d'euros per un nou tipus de catèters que realitzen trombectomies mecàniques de manera segura i eficient i sense que es produeixi una embòlia distal.

Una altra presentació va anar a càrrec de Subtilis Biomaterials, que vol obrir una ronda de finançament d'1,5 milions d'euros per la fabricació d'empelts ossis amb aplicacions dentals i ortopèdiques que substitueixin les parts danyades a causa de l'envelliment. Caixa Capital RiscBanc Sabadell i Carlos Aparicio són socis de l'empresa.

La biotecnològica SM Genomics, un start-up del Parc Científic de Barcelona (PCB), treballa principalment amb clubs esportius professionals per reduir el risc de lesions i millorar el rendiment dels jugadors. A través d'un test genètic amb biomarcadors, es pot detectar quina predisposició té un jugador a lesionar-se i es pot prevenir. L'empresa sol·licita una quantitat de 300.000 euros.

El Dr. Nonells-Casals (CEO i fundador) va protagonitzar la presentació de l'empresa bioinformàtica Mind the Byte, i va destacar la recent estrena de la Plataforma tecnològia Saas (Software as a Service), a través de la qual es pot oferir un servei de disseny computacional de fàrmacs. També es va posar èmfasi en l'actual campanya de crowdfunding a través de Crowdcube. La xifra de Mind the Byte estava fixada en 100.000 euros. 

Per últim, Peptomyc, una spin-off de l'Institut Oncològic de la Vall d'Hebron (VHIO), treballa amb un inhibidor de l'oncogèn (Omomyc-CPP) en fases preclíniques i vol provar ara la seva eficàcia en les primeres fases clíniques pel tractament del càncer de pulmó o el glioblastoma amb l'objectiu de vendre la llicència a una farmacèutica. La captació requerida puja a 150.000 euros.

El Fòrum d'inversió es va celebrar a Barcelona per quinzena edició consecutiva i va esdevenir un punt de trobada clau per impulsar l'economia local basada en la salut, la biotecnologia, els serveis i equipaments mèdics i la tecnologia aplicada a la salut.

Al canal de Youtube del Col·legi de Metges de Barcelona es poden visualitzar totes les presentacions de la jornada

 

Notícia relacionada:

 

Organitza:
COMBlogo esade banLogo Barcelona Activalogo Biocat alta

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.