Vés al contingut

La gestora de capital risc Ysios Capital, especialitzada en inversions al sector biotecnològic, acaba de tancar el seu segon vehicle d’inversió, Ysios BioFund II Innvierte, amb un import total de 126,4 milions d’euros, superant àmpliament l’objectiu inicial dels 100 milions d’euros.

El fons ja ha invertit en cinc companyies i espera tancar fins a 15 operacions amb empreses del sector de les ciències de la vida en fase inicial o de desenvolupament, que siguin disruptives i aconsegueixin resoldre necessitats mèdiques no cobertes. Per això se centrarà en companyies en l’àmbit de nous fàrmacs, sistemes de diagnòstic i tecnologies mèdiques.

El nou vehicle d’inversió compta amb tots els family offices (grups familiars) que ja van invertir en el primer fons (Ysios BioFund I, actualment en fase de desinversió), com Bernat (ex-Chupa Chups) i Vila Casas (ex Prodesfarma), i s’hi afegeixen Gallés (Europastry) i Rodés (MPG). A més, el fons rebrà recursos per primera vegada de dues farmacèutiques, Chemo i Gebro Pharma.

Aquesta part representa el 42% del capital invertit. La firma també ha aconseguit incorporar diner públic, concretament 20 milions d’euros compromesos del CDTI a través del seu programa Innvierte, i 20 milions més del Fons Europeu d’Inversions a través d’InnovFin SME Venture Capital amb el recolzament del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

La resta es reparteix entre fons de pensions com Orza, Lagun Aro o Banc Sabadell (a través de BIDSA); institucions financeres com CaixaBank i Bankinter (que ja són inversors del primer fons), fons de fons i promotors.

Ysios BioFund II Innvierte, que espera anunciar noves inversions abans de finals d’any, ja ha participat en rondes de finançament amb les espanyoles Sanifit, Minoryx Therapeutics i Aelix Therapeutics, la suïssa Prexton Therapeutics i l'americana Aura Biosciences. Preveu invertir principalment a Europa i amb especial interès en Espanya.

Ysios Capital calcula que el fons tindrà 10 anys de vida, cinc per invertir i cinc per desinvertir. Juntament amb el primer fons, de 65 milions d’euros, la firma gestiona ara uns 191 milions. "Hem superat l'objectiu inicial de tancar el major fons especialitzat en biotecnologia a Espanya", afirma la sòcia d'Ysios Capital Partners Júlia Salaverria. El també soci Joël Jean-Mairet afegeix que això suposa un punt d'inflexió en la capacitat del sector biotec al país. "Només el 2015, les participades d'Ysios Capital a Espanya han incrementat el seu capital en 100 milions d'euros", comenta.

 

Notícies relacionades:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.