Vés al contingut

Redacció

Ysios Capital Partners ha anunciat el tancament de la primera ronda de finançament de dos milions d’euros d'Inbiomotion, una spin-off de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA). La Fundació Privada Vila Casas i de JVRisk Technologies són coinversors.

Inbiomotion, amb seu al Parc Científic de Barcelona i fundada pel Dr. Roger Gomis, està desenvolupant un assaig per validar un marcador capaç de predir futures metàstasis òssies a partir d’una tecnologia desenvolupada a l’IRB Barcelona. La ronda de finançament es destinarà a finançar la validació d’aquest marcador a través de diversos estudis clínics a Barcelona i Anglaterra, i a avançar en el desenvolupament fins obtenir l’aprovació regulatòria. A data d’avui, ja s'ha validat amb més de 900 mostres de pacients en dos assajos diferents realitzats amb tècniques independents (expressió gènica i immunohistoquímica) i amb un valor predictiu negatiu del 95%.

Actualment no existeixen eines que permetin predir el risc d’un pacient de càncer a patir metàstasi òssia. Això es traduiria en un canvi en la pràctica clínica, que permetria millorar tant la qualitat de vida com la gestió dels pacients de càncer i l’eficiència econòmica dels operadors sanitaris.

“Aquests inversors, més enllà d’aportar capacitat financera, doten la companyia del know-how essencial per desenvolupar el negoci i permetre un posicionament i visibilitat immediats en el sector”, ha declarat Roger Gomis.

El director de l'IRB Barcelona, Joan J. Guinovart, ha volgut remarcar que “és la primera vegada que Ysios inverteix en una empresa biotecnològica sorgida d’un centre públic de recerca bàsica. Això ens indica que estem fent ciència de frontera, atractiva per als inversors i amb capacitat de millorar la vida de les persones”.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.