Vés al contingut

Sabirmedical, dedicada al desenvolupament de tecnologies mèdiques i situada a la bioincubadora del Parc Científic de Barcelona (PCB), ha anunciat el tancament de la seva primera ronda de finançament per un import de 5 milions d'euros. Ysios Capital Partners ha liderat aquesta ronda, al costat de Caixa Capital Risc, la societat gestora d'empreses de capital risc de "la Caixa".

El nou finançament suposa una injecció de capital adreçada a ultimar el desenvolupament d'un mesurador de tensió arterial i iniciar la fase de comercialització, finançar la resta dels productes en cartera i dotar l'empresa dels recursos necessaris per al seu creixement.

Llançament del nou dispositiu a nivell mundial, el 2012

La companyia preveu poder comercialitzar el seu primer dispositiu a principis de 2012 a nivell mundial. La tecnologia desenvolupada per l'empresa, basada en intel·ligència artificial, permet el desenvolupament de dispositius i sensors mèdics d'ús en diferents entorns hospitalaris i d'assistència mèdica. "El nostre focus és el desenvolupament de sensors i dispositius basats en aplicacions de programari innovador en l'àmbit del machine learning", matisa Vicent Ribas, director de Tecnologia i cofundador de la companyia.

El producte més avançat en desenvolupament de Sabirmedical és un dispositiu no invasiu de precisió per a la mesura continuada de pressió arterial sense necessitat de calibratge ni la utilització de braçalet. Aquest dispositiu ha superat la prova de concepte en pacients en unitats de cures intensives demostrant fiabilitat. Aquesta solució es pot utilitzar en contextos hospitalaris i sanitaris en els quals sigui necessària una monitorització contínua i no invasiva de la pressió arterial.

Solidesa en la propietat industrial

"Sabirmedical ens ha atret com a inversors perquè precisament cobreix una clara necessitat mèdica, amb una sòlida posició de propietat industrial i intel·lectual i el fet que en pocs mesos ha estat capaç de validar els seus desenvolupaments amb socis industrials internacionals amb dilatada experiència en el àmbit de la tecnologia mèdica. Esperem que aquesta inversió animi a altres companyies del sector de la biotecnologia i de les tecnologia mèdiques a seguir un camí semblant ", ha declarat Josep Lluís Sanfeliu, soci d'Ysios Capital Partners.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.