Vés al contingut

Empreses

Les 1.400 empreses de la BioRegió facturen mes de 23.700 M€ (2022) i ocupen prop de 70.000 persones, amb un increment del 23% en l’ocupació els darrers 5 anys. . El subsector farmacèutic, tot i ser el més petit en nombre d’empreses representa prop de la meitat de la facturació privada. Les 212 digital health, per contra, representen el 2%, tot i que és el segment que creix a un ritme més alt, amb un 102% d’augment els darrers 5 anys. L’ecosistema de ciències de la vida i de la salut comta amb un 11% de grans empreses, 15% de mitjanes i un 74% de micro i petites empreses.

logo astrazeneca

Astrazeneca

AstraZeneca és una de les empreses biofarmacèutiques més avançades i connectades del món. A Espanya, dóna feina a més de 700 persones que treballen en Cardiovascular, Renal i Metabolisme, Respiratori i Oncologia.

Sector: Farma
Les empreses de la BioRegió

Un ecosistema divers

El grup més ampli d’empreses de la BioRegió està format per més de 350 biotècnològiques, un 24% de les quals es dediquen a la producció de noves teràpies i eines de diagnòstic, el 39% ofereixen serveis d’R+D i el 34% treballen en aplicacions en altres camps (com ara en veterinari, la biotecnologia industrial, l'alimentació, l'agricultura o el medi ambient). A més, la BioRegió compta amb 210 empreses de tecnologies mèdiques (un 58% com a activitat principal i un 42% com a proveïdors i distribuïdors especialitzats), 126 empreses del sector farmacèutic (la meitat farmacèutiques i l’altra meitat proveïdors i distribuïdors especialitzats), i 212 companyies de productes o serveis de digital health. La BioRegió compta també amb prop de 230 empreses de serveis professionals i consultoria, 194 empreses proveïdores i 77 companyies inversores.

Líders en exportació

862 empreses catalanes són exportadores regulars de productes de ciències de la vida i de la salut (el 44% de tots els exportadors del sector a l’Estat). El 2022 van fer exportacions per valor de 8.846 M€, el 9% de totes les exportacions catalanes, i el 31% de les exportacions espanyoles en el sector de ciències de la vida i de la salut.

Consulta l’Informe de la BioRegió
Increment de companyies

Augment del nombre i presència de multinacionals de salut a Catalunya

multinacionals-bioregio.pngMostra parcial representativa de multinacionals establertes a la BioRegió de Catalunya

Empreses destacades

Logo AMGEN

Amgen

Amgen va iniciar la seva activitat a Espanya com a distribuïdora el 1990. La biotecnològica, amb seu a Califòrnia (EUA), produeix teràpies per a cardiologia, nefrologia, onco-hematologia i metabolisme ossi.

Sector: Biotec
Subsector: Medicaments i diagnòstics
Logotip GRIFOLS

Grifols

Grifols és una companyia global especialitzada en medicaments basats en plasma per a tractar malalties rares i cròniques, en árees com immunologia, hepatologia, hematologia, malalties pulmonars i neurologia.

Sector: Farma
Subsector: Medicaments i diagnòstics
Logotip Almirall

Almirall

És una de les grans farmacèutiques del país (+850M€ de facturació). Especialitzada en dermatologia, desenvolupa també fàrmacs per als sistemes nerviós, gastrointestinal i respiratori, malalties infecciones i neoplàsies.

Sector: Farma
Subsector: Medicaments i diagnòstics
Logotip Esteve

Esteve

Esteve ha situat la neurologia com a àrea focus del seu <em>pipeline</em> (epilèpsia, Alzheimer, depressió, dolor), seguida de l'àrea d’oftalmologia. També ofereix serveis com a CMO i produeix genèrics.

Sector: Farma
Subsector: Medicaments i diagnòstics
Logotip Ferrer

Ferrer

Ferrer centra la seva R+D en transtorns neurològics i malalties pulmonars, però també comercialitza fàrmacs per al sistema nerviós, cardiologia, dermatologia, gastroenterologia i dolor, i productes de parafarmàcia.

Sector: Farma
Subsector: Teràpies avançades
Logotip Oryzon Genomics

Oryzon Genomics

Nascuda com a <em>spinoff</em> de la UB, aquesta biotecnològica —que cotitza a l’MCE des de 2015— se centra en el desenvolupament de teràpies epigenètiques per a tractaments oncològics i del sistema nerviós central.

Sector: Biotec
Subsector: Medicaments i diagnòstics
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.