Vés al contingut

<em>Startups</em> i <em>Scaleups</em>

Les startups scaleups lideren el creixement de la BioRegió. En conjunt, el 2023 van aixecar 220 M€ en inversió. Des de 2013, el ritme de creació d’startups ha superat les 50 empreses/any. Un 30% de les startups de del sector salut a Catalunya son spinoffs d’entitats de recerca, i un 34% de les empreses emergents son dirigides per dones.

inbrain neuroelectronics

Inbrain Neuroelectronics

Spin-off de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) que ha desenvolupat una graella d'electrocorticografia (μECoG) per al mapeig cerebral intraoperatori destinat a assistir a les cirurgies de resecció cerebral de pacients amb epilèpsia o tumor cerebral.

Sector: Tecmed
Subsector: Dispositius mèdics
Creació <em>d'startups</em> i <em>spinoffs</em>

El ritme de creació d’empreses continua estable

grafica creacio startups ib23El gràfic mostra les startups creades des de 2014 a 2020 en els diferents subsectors. El percentatge indica quantes són spinoffs d’entitats de recerca
<em>Startups</em> de <em>digital health</em>

Van captar 63M€ en inversions i van facturar 475M€ el 2023

El 95% de les 212 startups de digital health amb què compta la BioRegió s’han constituït en els darrer 10 anys. Aquest increment evidencia la joventut i el creixement explosiu d’aquest subsector, que factura 356 milions d’euros en el seu conjunt. Tot i que la inversió en digital health ha tornat a caure mundialment en 2023, no ha estat el cas a Catalunya on, a banda d’augmentar un 61% respecte a l’any anterior, s’ha apropat el seu màxim històric de 2021 - amb 64 M€. Es preveu que el mercat de digital health segueixi creixent a escala mundial a un ritme de 16,5% anual, com subratllava l’informe tecnòlògic Digital Health a Catalunya, elaborat per ACCIÓ en col·laboració amb Biocat en 2022.

Consulta l’informe <em>Digital Health a Catalunya</em>
Inversió captada

La inversió en startups i scaleups torna a recuperar la tendencia anual dels +200 M€

Després d’un any històric en quant a indicadors d’inversión a la BioRegió en 2022, el complicat context geo-politic i econòmic global de 2023 avançava una previsible davallada en la xifra d’inversión. Per això, la xifra de 220 M€ d’inversió aixecats per les startups i scaleups Catalanes en 2023 ha estat una notícia positiva pel sector, i de fet, recupera la tendència establerta en 2020 i 2021, en superar el sostre dels 200 M€.

Imatge
inversio-startups-ib23.gif

Startups destacades

 impress

Impress

Impress està especialitzada en ortodòncia invisible i aplica les tecnologies més avançades en el diagnòstic i millora de la salut buco-dental. El 2022 va tancar una ronda de 122 M€.

Sector: Tecmed
Subsector: Dispositius mèdics
Minoryx Therapeutics

Minoryx Therapeutics

Minoryx desenvolupa teràpies per a malalties orfes del sistema nerviós central. El maig de 2022 va tancar una ronda Serie C de 51 M€ i el novembre va llicenciar el seu medicament leriglitazona per a la X-ALD.

Sector: Biotec
Subsector: Medicaments i diagnòstics
 splicebio

Splice Bio

Splice Bio ha aconseguit, a través de l’empalmament de proteïnes (protein splicing), superar els límits de l’ús de véctors vírics adeno-associats (VAA) i desenvolupar teràpies gèniques per a gens grans.

Sector: Biotec
Subsector: Medicaments i diagnòstics
neuroelectrics

Neuroelectris

Empresa que ha desenvolupat un dispositiu mèdic d'estimulació cerebral elèctrica no invasiva de neuromodulació personalitzada. Aquest dispositiu permet mesurar i modificar la funció cerebral pe restaurar la seva salut, minimitzar les discapacitats i millorar la vida dels pacients.

Sector: Tecmed
Subsector: Dispositius mèdics
HumanITCare

HumanITCare

HumanITCare ha desenvolupat una plataforma de telemedicina que permet fer seguiment mèdic remot, oferir serveis d’atenció domiciliària i recollir dades en temps real per a la recerca.

Sector: Digital health
Subsector: Teràpies digitals (DTx)
Mowoot

UsMIMA (MowoOt)

UsMIMA ha desenvolupat un dispositiu mèdic (MowoOt), inspirat en els massatges abdominals dels terapeutes de l’Institut Guttman, per al restrenyiment crònic. Es la 1ª startup sorgida del programa d·HEALTH Barcelona.

Sector: Tecmed
Subsector: Dispositius mèdics
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.