Esteu aquí

Notícia

9 startups de la BioRegió fan una immersió virtual als ecosistemes de Silicon Valley i Nova York

Durant les sessions, els participants han tingut una visió general dels dos ecosistemes de la mà d’experts locals. El programa Virtual Disruptour de Biocat i ACCIÓ ha arribat a la segona edició

AddToAny buttons: 
22.12.2021

Nou companyies de la BioRegió han participat, en format digital, a una immersió virtual a l’ecosistema de salut i emprenedoria de Silicon Valley i Nova York. La iniciativa, organitzada per Biocat i ACCIÓ (oficina de Silicon Valley i Nova York) sota el nom de Virtual Disruptour, ha permès a les empreses i projectes participants conèixer i interactuar amb inversors, empreses i agents acadèmics pioners del sector de la salut a Estats Units. Les startups participants en aquesta segona edició del programa han estat ADmit Therapeutics SL, Aniling, Aromics, Doctomatic, Glycardial Diagnostics, MiMARK Diagnostics, Mangrana Ventures, Singularity Biomed i The Blue Box Biomedical Solutions. 

Durant les sessions, els participants han tingut una visió general dels dos ecosistemes i els experts locals han explicat com s’innova a les seves empreses i quins són els requeriments necessaris per poder desenvolupar un projecte de manera més exitosa. Algunes de les recomanacions que van compartir són: 

  • Fail Fast: tenir una gran tolerància al risc 
  • KPIs: fixar i tenir molt clars els indicadors 
  • Data: l’ús de dades està sent protagonista a molts models de negoci. 
  • Definir els problemes: tenir ben definit QUI és el problema, QUI el té i QUI el pagarà. 
  • Partnership: importància d’escollir el partner adequat 
  • Regulació: tenir clares les barreres reguladores de la FDA, principalment la de seguretat.
  • Sostenibilitat i Medicina personalitzada: dues tendències a posar al centre de la missió de les companyies. 
  • Partnership: cal buscar col·laboracions amb altres empreses.
  • Recomanacions finals generals: s’ha de tenir persistència, fomentar el networking, ser creatius i empàtics, saber anticipar-se i pensar “en gran”. 

L’objectiu final del programa és explorar virtualment diferents ecosistemes dels sectors salut, conèixer diversos exemples d’innovació disruptiva, descobrir tecnologies emergents, noves tendències de negoci i sectorials que puguin inspirar i contribuir a definir l’estratègia empresarial dels participants a mig i llarg termini.